Wedstrijdverslag: FC Dalfsen JO17-1 – BeQuick JO17-1

Zaterdag 8 september stond de bekerwedstrijd tegen BeQuick JO-17 1 op het programma
voor FC Dalfsen JO-17 1, er werd afgetrapt om 12:30.

FC Dalfsen begon sterk aan de wedstrijd en zette BeQuick goed onderdruk, dit resulteerde
in een grote 1 op 1 kans voor Vince maar die schoot net naast. Tegen de verhoudingen in
kwam BeQuick dan toch op voorsprong, in een duel viel een speler van BeQuick waarna die
liggend de bal pakte met zijn handen en direct een bal tussendoor gaf waarna een andere
speler knap inschoot. Bij FC Dalfsen was de verontwaardiging groot tegenover de
scheidsrechter aangezien het een opzettelijke handsbal was. Maar de wedstrijd ging door en
Dalfsen zette de goeie lijn gewoon door na die achterstand. Na een goeie aanval van
Dalfsen werd er een speler net buiten de 16 onderuitgehaald waarna de scheidsrechter een
vrije trap gaf, Pim eiste deze op. Pim schoot in de muur maar er werd een handsbal
gemaakt dus gaf de scheidsrechter een penalty, deze eiste Bart op en schoot hem in de
rechterbovenhoek, 1-1. Vlak voor rust kreeg een speler van BeQuick zijn 2e gele kaart
waarna ze met 10 man verder moesten.

De 2de helft begon FC Dalfsen zwak, dat resulteerde al snel in de 1-2. Een aanvaller van
BeQuick ontving de bal in de rechterhoek ter hoogte van de cornervlag. Vanaf daar vloog de
bal de verre hoek in tot verbazing van iedereen. Hierna kreeg FC Dalfsen nog een paar
kansjes op de 2-2 maar die gingen er jammer genoeg niet in. FC Dalfsen kon zich niet
herstellen en bleef zwak spelen. Hierdoor viel de 1-3 door een solo van een aanvaller van
BeQuick die de bal uiteindelijk makkelijk in de verre hoek schoof. Op bijna dezelfde wijze
kreeg FC Dalfsen de 1-4 ook nog tegen.

Het was uiteindelijk een geflatteerde uitslag waarbij FC Dalfsen de eerste uitstekend
speelde, maar in de tweede helft ver onder niveau speelde. Volgende week proberen we de
lijn van de eerste helft door te trekken tegen Heino JO-17 1. Deze wedstrijd vindt plaats om