Ontwikkeling spelers

Registratie

Om de ontwikkeling van spelers goed te kunnen begeleiden gebruiken we Dotcomsport. Dit softwareprogramma geeft trainers, leiders, coördinatoren en de technische commissie middelen om de ontwikkelingen van de spelers zo goed mogelijk in kaart te brengen en te sturen. Het programma kan onder andere gebruikt worden voor het voorbereiden en registreren van de trainingen. Daarnaast kan een volledige wedstrijdregistratie worden ingevoerd. Er zijn dus zeer veel mogelijkheden zodat wanneer de behoefte er is we ieder op zijn eigen niveau verder kunnen ontwikkelen.

Trainingsmethodiek

FC Dalfsen is met ingang van het seizoen 2021-2022 partner van Coerver Coaching. Het partnerschap houdt in dat FC Dalfsen in een ontwikkelingsprogramma komt, waarbij wij gebruik mogen maken van de expertise van Coerver Coaching.

De methodiek is gebaseerd op de trainingen van Wiel Coerver die in de jaren ‘80 al wereldwijd faam maakte. Coerver Coaching heeft deze methode als basis gebruikt om de methodiek door te ontwikkelen naar de maatstaven van het huidige voetbal. Uitgangspunt is om de individuele techniek van de voetballer optimaal ontwikkelen, om uiteindelijk creatieve spelers op te leiden met veel zelfvertrouwen aan de bal.

We kiezen voor deze methode om een aantal redenen. We willen graag dat:

  • Ieder lid plezier in de wedstrijden en de trainingen heeft
  • Ieder lid zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen
  • Alle teams in de onderbouw 2x per week kunnen trainen
  • We aandacht geven aan zowel technische vaardigheden als spelinzicht
  • De trainingen gebaseerd zijn op een samenhangende en onderbouwde methodiek