Kernwaarden

Een sportvereniging levert een belangrijke bijdrage aan de lokale samenleving. De vereniging vergroot de sociale betrokkenheid en ontwikkelt deze. De Jeugdafdeling ziet het als haar taak om een voorbeeldfunctie te vervullen als schakel in deze sociale keten en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van spelers. Een ontwikkeling op voetbaltechnisch vlak, maar ook op sociaal emotioneel vlak en onderwerpen als waarden en normen en het respecteren van bestaande afspraken en regels.

We vatten één en ander samen in de volgende kernwaarden.

Passie en plezier

Ieder kind op zijn niveau laten voetballen en vooral plezier laten beleven aan het spel. Het kind uitdagen een hoger niveau te bereiken. Daardoor gaat niet alleen de individuele prestatie omhoog, maar ook de teamprestatie.

Ambitie

Durf te dromen. Wordt die profspeler of keeper. Wordt je idool. Ontwikkel jezelf. Niet alleen ten aanzien van de voetbalprestatie (technisch), maar ook persoonlijk; op emotioneel en sociaal vlak.

Persoonlijke aandacht

De maatschappij bestaat uit vele individuen met verschillende ervaringen, achtergronden en talenten. Ieder lid telt. Ongeacht rang, stand, niveau. Voor ontwikkeling is persoonlijke aandacht nodig. Soms vraagt dit maatwerk.

Saamhorigheid

Iedereen is welkom. Voetballers, vrijwilligers en bezoekers. Zij moeten zich welkom voelen bij de vereniging. Een vereniging verenigt. Elk individu telt, maakt samen sterk.

Sociaal en betrokken

De leden zijn (maatschappelijk en sociaal) betrokken en zetten zich in voor elkaar, de vereniging, de omgeving. Zij voelen zich verantwoordelijk.

Sportief

Zonder tegenstander geen wedstrijd en dat is toch wat we zo leuk vinden aan voetbal. Dus, blij dat er een tegenstander is en dat er vrijwilligers zijn om de wedstrijd te begeleiden.

Teamgeest

Maak van de spelers een team; bedenk een kreet, jel of organiseer eens een groepsbindende activiteit. Hierdoor leert iedereen elkaar ook op een andere manier kennen.

Gezonde en veilige omgeving

De jeugdvereniging draagt bij aan een gezonde levenswijze en omgeving. De jeugdvereniging staat voor een veilige omgeving; niet alleen zijn materialen en accommodaties veilig voor gebruik, maar iedereen moet zich ook sociaal veilig voelen.