Bont gezelschap nieuwsgierig naar FC Dalfsen

Samen voetballen… is samen plezier! Alle kinderen uit Dalfsen spelen volgend seizoen samen in de gezamenlijke jeugdafdeling FC Dalfsen en dat is best bijzonder. Er kwam dan ook op vrijdag 6 april een nieuwsgierig bont gezelschap naar het sportpark Gerner: 5x Messi, 1x Ronaldo en 1x Neymar maar ook ‘gewoon’ Bram kregen een leuke eerste training aangeboden van de hulptroepen van ASC’62 en SV Dalfsen.

Deze 26 kinderen kwamen op dit voetbalmoment Sports4kids af om kennis te maken met het voetbalspel. Sport4Kids is een naschools sportaanbod en heeft als doel om kinderen te helpen bij het maken van een keuze voor een sport die hij of zij leuk vindt. Dit jaar wordt Sports4kids voor het eerst in zowel het voor- als najaar na schooltijd aangeboden. Er zijn een aantal nieuwe sporten toegevoegd aan het programma, waaronder dus voetbal (SV Dalfsen en ASC ‘62), maar ook handbal (Tophandbal Dalfsen) vissen (HSV de Brasem), korfbal (d’Ommerdieck), tafeltennis (DTV’84), duiken (Zwembad Gerner), aikido (JudoKwai) en scouting (Scouting Dalfsen). Daarnaast is er een nieuw programma ‘Voetballen in de wijk’, waarbij kinderen worden aangemoedigd om naar speelvelden in de wijk te komen.

Sport4Kids wil kinderen stimuleren om na schooltijd in beweging te komen en op deze wijze het kind aanzetten tot een gezonde en actieve leefstijl. FC Dalfsen kan voor de aanwezige spelers en speelsters al niet meer kapot, want ze vonden het “heel leuk!”. Op 13 april om 16:00 uur is het 2e voetbalmoment gepland en tijdens de 3e bijeenkomst op 20 april wordt een onderling toernooi gespeeld.