FC Dalfsen heeft de toekomst

Met het samengaan van de alle jeugdteams van ASC ’62 en SV Dalfsen is er een nieuwe jeugdafdeling ontstaan: FC Dalfsen. Door deze fusie zijn er meer teams per leeftijdscategorie en is het beter te organiseren om spelers en speelsters zo in te delen dat het goed aansluit bij ambitie, niveau en beleving. Daarnaast kunnen de kwaliteiten van beide verenigingen goed worden gebundeld en kan het mooie sportcomplex Gerner optimaal worden benut.

Bij zo’n nieuwe jeugdafdeling hoort een nieuwe naam, een nieuw logo en nieuwe, frisse kleuren. De naam FC Dalfsen staat officieel voor “Fusieclub Dalfsen”. De naam “bekt” goed en is herkenbaar gerelateerd aan de naam van het dorp Dalfsen. Ook de kleuren zijn niet zomaar gekozen. Na een gedegen afweging van mogelijkheden is een keuze gemaakt voor de heldere, groene kleur, die je krijgt als je het blauw van ASC en het geel van SV Dalfsen mixt. Ook verwijst het groen naar de groene uitstraling die Dalfsen heeft. Het nieuwe tenue is uniek voor deze regio en wordt exclusief voor FC Dalfsen ontworpen en geproduceerd. De sponsornamen komen helder uit door de witte letters op het groen met zwart als basis.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan alle voorbereidingen die nodig zijn om met ingang van het seizoen 2018 / 2019 een goede start te kunnen maken. Belangrijk uitgangspunt is het verenigingsgevoel op een goede manier door te zetten vanuit de beide moederverenigingen ASC’62 en SV Dalfsen. Een vereniging wordt gedragen door de leden. Daarom worden alle leden (of ouders) betrokken bij het invullen van de verschillende vrijwilligerstaken. Dit is nodig  om alle voetbal(st)ers de juiste, passende aandacht te geven. Voetbalinhoudelijk en ook organisatorisch moet alles op en top in orde zijn. Dat is de ambitie van het nieuwe jeugdbestuur. Naast de hierboven genoemde aandachtspunten ligt er ook nog een vraagstuk m.b.t. het veilig op orde brengen van alle trainingsmaterialen (o.a. doelen).

Vanuit beide moederverenigingen is er een Hoofd Jeugd Opleiding benoemd. Samen met het bestuurslid “organisatorische voetbalzaken” regelen zij de invulling van alle kaderfuncties, zoals trainers, leiders en coördinatoren. De eerste stappen zijn ondertussen gezet als het gaat over het technisch kader FC Dalfsen. Afgelopen zaterdag 17 maart werd op Gerner de intentieverklaring getekend door Bert Spies en Jeroen Booijink die samen de functie van Hoofd Jeugdopleiding invullen en verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het voetbaltechnisch gedeelte. Ook technisch coördinator Ricardo van der Els en trainers Werner van Eerbeek, Arjan Bosch en Silvan Kloppenburg hebben hun handtekening geplaatst op het document, waarna ook de voorzitter van het jeugdbestuur, Peter Reumer, met zijn handtekening de intentieverklaring bekrachtigde.

“Bert en Jeroen maar ook Wim Hulleman hebben veel tijd gestoken in de gesprekken en het gepuzzel om dit voor elkaar te krijgen”, zegt de voorzitter van FC Dalfsen, “De posten zijn goed verdeeld, cruciale posities worden zichtbaar en we zijn blij dat de rollen worden ingevuld voor het nieuwe seizoen. We merken dat het vrij moeiteloos verloopt doordat FC Dalfsen op veel draagvlak en steun kan rekenen!”

De basis is dus goed en stabiel, er is veel draagvlak en het enthousiasme is groot. De mooie, nieuwe groen / zwarte tenues moeten tijdig worden besteld, om straks in september te kunnen schitteren! Per leeftijdscategorie is er voldoende plaats voor sponsoring overeenkomstig een duidelijk plan. Alle vragen over trainers, vrijwilligers en sponsoring zijn te vinden op de website: www.fcdalfsen.nl.