FC Dalfsen JO10-1 wint van Berkum JO10-1

Zaterdag 6 april stond in de hoofdklasse weer een mooie wedstrijd op het programma: FC Dalfsen JO10-1 tegen Berkum JO10-1. De afgelopen jaren troffen deze teams elkaar al vaker en dit leverde mooie wedstrijden op met twee technisch voetballende ploegen. Op sportpark Gerner werd het in grote getalen aanwezige publiek niet teleurgesteld.
De teamgeest van FC Dalfsen bleek al voor aanvang van de wedstrijd. Thijs Ekkelenkamp, geblesseerd, moest en zou spelen en steunde zijn team door een groot deel van de wedstrijd te keepen.
Van meet af aan liet Dalfsen zien dat de punten vandaag in eigen huis zouden blijven. Berkum was in balbezit maar het collectief van Dalfsen wist de bal te veroveren. De bal belandde bij Mark Mansier die met een keurige pass op maat Sander Harink bediende. Sander wist wel raad met die bal en passeerde de keeper (1-0).
Kort daarna was het Mark zelf die de doelman wist te verschalken. In eerste instantie werd een vliegend schot met zijn fluwelen linkerbeen nog met moeite gekeerd door de keeper, maar snel daarna scoorde Mark toch de 2-0.
FC Dalfsen ging door met goed verzorgd combinatiespel. Strakke passes van Koen Kulsdom en Casper van Minnen bereikten de Dalfser voorwaartsen maar de inzetten werden gekeerd door de uitstekende keeper van Berkum.
FC Dalfsen volhardde in haar positiespel en dat wierp zijn vruchten af. Mark verstrekte een pass op Tobias Colenbrander, die Casper op maat bediende waarna Casper strak inschoot (3-0).
Een sterke fase in de wedstrijd van Berkum leidde tot een score van 3-2.
FC Dalfsen liet zich niet van de wijs brengen en werkte onverminderd door. Justin Schepers zag Koen Kulsdom opstomen langs de rechterflank en bediende hem precies op maat. Met een verwoestend diagonaal schot ramde Koen de bal in de verre bovenhoek (4-2).
Keeper Thijs bouwde op via Casper. Die verzond een lange bal op maat op Tobias, die de bal met één beweging onder controle bracht en meenam. Met een geplaatst schot werd de keeper gepasseerd (5-2).
FC Dalfsen bleef druk zetten op Berkum en dat leidde tot een corner aan de rechterzijde van het veld. Volgens vaste afspraken worden de corners aan deze zijde van het veld genomen door linksbeen Mark. Met een strakke voorzet precies op maat hoefde Tobias alleen nog zijn hoofd tegen de bal aan te drukken. Met een geplaatste kopbal verdween de bal in de benedenhoek van het doel (6-2).
Nu was het woord aan Justin Schepers. Deze watervlugge speler maakte een mooie actie en verzond een wereldpass op Sander, die daar (als altijd) heel koelbloedig mee om sprong (7-2).
FC Dalfsen liet de teugels iets vieren maar dat kun je je tegen een tegenstander als Berkum niet veroorloven. Berkum kwam al snel terug tot 7-5 en het was dat Thijs als keeper meerdere uitstekende reddingen verrichtte, anders had het nog spannend kunnen worden.
Voor het laatste kwart werd toch van doelman gewisseld (Thijs in de spits; Sander op doel). Dat bleek een prima keuze van de trainer. Een knappe pass van Koen werd al snel door Thijs verzilverd (8-5).
FC Dalfsen bleef opbouwend voetballen en dat werd beloond. Opnieuw was het Koen die ditmaal Casper aanspeelde. Casper maakte een mooie actie en haalde vervolgens hard uit (9-5).
Er volgden nog enkele kansen maar door uitstekende reddingen van de doelman van Berkum werden de dubbele cijfers niet gehaald. Sander hield zijn doel met enkele knappe reddingen ook schoon zodat de eindstand op 9-5 werd bepaald.