Oefenen tegen PEC Zwolle JO10-2

Vrijdag 19 oktober was het zover. De jongens van FC Dalfsen JO10-1 mochten aantreden in het stadion van PEC Zwolle tegen PEC Zwolle JO10-2.

We waren uitgenodigd door PEC om eens tegen hun jongens te oefenen. Vrijdag 19 oktober moest het dan gebeuren met om 16.00 uur eerst een wedstrijd tegen PEC Zwolle A en daarna tegen PEC Zwolle B.

Met de nodige spanning werden we heel erg goed opgevangen door PEC bij de spelershome. In de spelershome keken de mannen vol verbazing rond. Er stond zelfs een Playstation.  De mannen mochten zich om kleden in de kleedkamer van het eerste.  Vandaar uit gingen we het veld op. Met veel ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden op de tribune, werd begonnen met de eerste wedstrijd.

De wedstrijd

Al snel werd het 1 nul voor PEC Zwolle en zagen we technisch zeer vaardige spelers tegen over ons. Maar ondanks de betere balbeheersing kwamen we zeer sterk terug. Voor iedere meter werd gestreden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-3 overwinning voor de mannen van FC Dalfsen. Uiteraard veel vreugde en ook wel gepaste trots.

Na een korte drinkpauze moesten we nog tegen PEC Zwolle B. Ook hier weer een wedstrijd van 30 minuten.  Al snel kwamen we op een 4-1 achterstand. Maar met wederom veel strijd en passie kwamen we terug tot 4-4. Langzaam aan begon het kaarsje uit te gaan . Dat resulteerde in de laatste 10 minuten tot de eindstand van 10-6 voor PEC Zwolle.  Toch een heel mooie uitslag waar we trots op konden zijn. De teleurstelling van deze nederlaag werd al snel omgezet in vreugde.

Na afloop

De mededeling dat we een sportmaaltijd gingen nuttigen bij de MacDonalds maakte alles goed.

We willen PEC Zwolle bedanken voor de uitermate goede ontvangst. De jongens hebben genoten van het mogen spelen in het stadion. Het was leerzaam maar vooral erg leuk.

NB: We hadden een beetje verwacht dat de vermoeidheid zaterdag tijdens de bekerwedstrijd zou toeslaan. Maar tegendeel bleek waar : WFV JO10-1 werd  verslagen met 7-4 in een zeer spannende en fanatieke wedstrijd.  Hiermee plaatst dit team zich bij de laatste 8 in de hoofdklasse Oost.