Regenboogvlag wappert op Sportpark Gerner

Tijdens de internationale Coming Out Day, op vrijdag 11 oktober, hijsen SV Dalfsen en ASC ’62 de regenboogvlag bij de kantine en het clubgebouw. Hiermee schenken we aandacht aan de vrijheid en acceptatie van inwoners, ongeacht de geaardheid.

In Dalfsen heeft de gemeenteraad het initiatief genomen om mee te doen aan de Coming Out Day. De aandacht moet leiden tot meer bewustzijn en een grotere sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid. Behalve bij SV Dalfsen en ASC’62 wordt de vlag ook gehesen bij SV Nieuwleusen, USV, vv Hoonhorst en vv Lemelerveld. Daarnaast is de vlag ook te zien bij het gemeentehuis en kulturhusen De Spil, De Trefkoele, De Mozaïek, De Wiekelaar en Kulturhus Hoonhorst.

Wethouder Jan Uitslag: “We willen graag zichtbaar maken dat we aandacht hebben voor homo’s en lesbiennes en dat we hen willen ondersteunen in hun acceptatie in de samenleving. Ik ben ook erg blij dat alle voetbalverenigingen en kulturhusen zich aansluiten bij dit initiatief. Juist in de sport, en in het bijzonder bij het voetbal, wordt een andere geaardheid niet zo één, twee, drie geaccepteerd.”

Coming Out Day
De Coming Out Day vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat homo’s en lesbiennes voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.