Start seizoen 2020 – 2021

Na een bewogen jaar zijn we weer met frisse moed gestart!  Er is veel werk verricht achter de schermen maar de organisatie staat.

Ook nu zijn er nog zeker vanwege Corona beperkende maatregelen waar verderop meer over wordt uitgelegd. De trainingen zijn weer begonnen en de eerste oefenpotjes worden gespeeld.

FC Dalfsen heeft de ambitie uitgesproken om een actieve en verbindende rol te gaan spelen binnen Dalfsen samen met de moederverenigingen ASC`62 en SVD. Hiervoor worden thema-avonden georganiseerd die uiteen lopen van een EHBO avond waar we meerdere verenigingen voor uitnodigen tot aan een speler volgsysteem en  begeleiding en ondersteuning van trainers, leiders, voetbalschool. Kortom we ontwikkelen verder aan FC Dalfsen welke we samen met ons aller inzet tot een succesjaar gaan maken.

Start trainingen

Het doel van FC Dalfsen om iedere speler twee trainingen per week aan te bieden, gaat ook dit seizoen weer lukken. Dank voor een ieder die heeft toegezegd om voor één of meer trainingen zorg te dragen. Vooral veel plezier en succes gewenst met het verder ontwikkelen van de voetbal- en sociale vaardigheden van onze spelers!

De meeste teams hebben hun eerste training er op zitten. De (meeste) circuittrainingen voor de jaargangen JO8 tot en met JO12 gaan vanaf 24 augustus weer van start. De keepertrainingen volgen later. Heb je als trainer vragen/opmerkingen over veldindeling, sleutels of anderszins, mail voetbalzaken@fcdalfsen.nl. Heb je als leider vragen, stel  ze gerust aan de jeugdcoördinator van jouw jaarlaag (bijvoorbeeld JO12@fcdalfsen.nl)!

Start wedstrijden

 Vanaf 29 augustus worden er bekerwedstrijden gespeeld door onze elftallen. Voor onze teams van JO12 en jonger is er vanaf dit seizoen geen bekercompetitie. Hun competitie begint 5 september.

Door de beperkte beschikbaarheid van de natuurgrasvelden is het nauwelijks mogelijk om oefenwedstrijden in te plannen. Trainers/leiders, een verzoek voor een oefenwedstrijd dient bij de wedstrijdsecretaris ingediend te worden voor akkoord. Anders kan het niet doorgaan.

Onze kabouters en 4 tegen 4 teams beginnen op woensdag 26 augustus weer met hun training van 16:30 uur tot 17:30 uur. Op zaterdag begint de kaboutertraining weer op 12 september van 10:00 tot 11:00 uur.

Informatieavond

 Op vrijdag 28 augustus vanaf 19:00 uur organiseren we een informatieavond voor alle trainers en teamleiders van FC Dalfsen. Mede in verband met Corona doen wij dit in het clubgebouw/kantine van beide moederverenigingen. In het ASC’62 clubgebouw worden de trainers geïnformeerd over o.a. thematisch trainen en ons nieuw aangeschafte speler volgsysteem. In de kantine van sv Dalfsen krijgen de leiders informatie over allerlei praktische zaken waar je gedurende het seizoen van moet weten. Beide sessies worden Coronaproof met een borrel afgesloten.

Voetbalschool   

 Vanaf dit seizoen biedt FC Dalfsen op vrijdagmiddag extra voetbaltrainingen aan. De voetbalschool Skills uit Zwolle verzorgt deze trainingen. Zij zijn bestemd voor onze jeugd tot en met JO14.

De trainingen worden gegeven in reeksen van 10 trainingen in het na- en het voorjaar. Voor iedere reeks dient specifiek opgegeven te worden en zijn niet kosteloos. De posters zijn inmiddels via de leiders uitgedaan. Een uitstekende gelegenheid om je voetbalvaardigheden nog verder te verbeteren.