Vrijwilliger passt de bal door…

…naar de vrijwilliger op de grasmat: Berné Lenferink

Waar kunnen de mensen je van kennen binnen FC Dalfsen? 

Als leider van jo10-1 ben ik iedere zaterdagmorgen te vinden op het sportpark.  

Mijn zoon Nijs ging voetballen bij FC Dalfsen, eerst in een 4 tegen 4-team en inmiddels zijn we al 3 jaar verder met hetzelfde team. Aan de zijlijn van de grasmat sta ik samen met vaste trainer Onno Tammeling (vader van Levan) en medeleider Harold Nijkamp (vader van Melle).  

Wat heeft deze rol als leider je zelf opgeleverd? 

Vele nieuwe mensen heb ik leren kennen bij FC Dalfsen. De betrokkenheid in het team door de ouders is al jaren goed en dit waardeer ik. Bij plotseling uitval wordt fluiten of rijden zo onderling opgelost. Daarnaast hebben we ook veel gezelligheid met elkaar. Het leuke ouder-kind- toernooi bij de seizoensafsluiting bijvoorbeeld. Ook duurde de afsluitende team bbq ook enkele uurtjes langer dan gepland. De kinderen wilden nog niet naar huis 😉 

Ook vind ik het bijzonder leuk, dat de voetballiefde van vader op zoon over gaat en ik hierin een rol mag vervullen. Ook mijn vader was destijds actief als trainer van de oudere jeugd. In mijn jeugd was mijn moeder leider van mijn team bij SVD. Gelukkig vindt Nijs het ook leuk, dat ik de rol als voetballeider heb en bij al zijn wedstrijden van de partij ben. 

Heb je een mooi succes om te delen? 

Alle spelers zijn significant beter geworden door goede training en inzet. 

De tegenstander kan zich voorbereiden op een sterk en samenwerkend team jo10-1! 

Wat is belangrijk voor de toekomst van FC Dalfsen? 

Eigenlijk verder gaan op dezelfde voet. Het niveau van de training is ècht goed en het is belangrijk dat we dit doorzetten voor alle teams. Ervoor blijven zorgen, dat alle kinderen dezelfde training krijgen en zo kunnen aansluiten. 

Aan wie pass je de bal door en waarom? 

Ik pass de bal door naar Gerjan Schoemaker. We zijn samen leider geweest van het 4 tegen 4-team, waar zijn zoon Mink toen ook in speelde. 

De rol van coördinator heeft hij opgepakt, eerst van jo9 en nu jo10. Wat zijn vrijwilligerstaak coördinator nu precies inhoudt, dat mag hij lekker zelf uitleggen.