Corona protocol

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur en gelden minimaal voor de komende drie weken.

Voor het voetbal betekent dit:

  • Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal
  • Alle sportkantines gaan dicht

Vanaf 29 september mogen ouders niet meer naar sportwedstrijden van hun kinderen komen kijken. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Beperk het aantal ouders wat rijdt bij een uitwedstrijd tot een minimum. Voor bezoekende teams geldt een maximum van 6 begeleiders/chauffeurs.

Een consumptie zoals een kopje koffie/thee wordt aangeboden aan vrijwilligers/teambegeleiders op wedstrijddagen.  

Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.  Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Douchen thuiswedstrijden:

  • Pupillen < 13 jaar: Douchen niet mogelijk
  • Junioren vanaf 13 jaar: Douchen is mogelijk, maar nog steeds geldt: douche zoveel als mogelijk thuis.

Voor beide leeftijdsgroepen geld dat er wel een kleedkamer beschikbaar wordt gesteld om je om te kleden

Zie voor verdere informatie: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Wij rekenen op jullie medewerking. We moeten met elkaar het virus weer onder controle krijgen voor met name de kwetsbaren onder ons. Daar heeft iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid in.

Wij doen als bestuur ons uiterste best maar kunnen het niet alleen.

Het bestuur van FC Dalfsen