Informatie start seizoen 2019-2020

Het voetbalseizoen 2019-2020 gaat van start. FC Dalfsen maakt zich klaar voor haar tweede jaargang. De indeling van de 43 teams is gereed. Het beker- en competitieprogramma is inmiddels ook bekend en is in te zien via voetbal.nl (app).

Kunnen we al van start? Nee, er dient nog veel te gebeuren. In deze mededeling staat praktische informatie over hoe FC Dalfsen zich de komende weken verder gereed maakt voor komend seizoen.

Training

FC Dalfsen wil ook dit seizoen ieder team twee trainingen per week aanbieden. De trainingen gaan van start in de eerste schoolweek. Enkele trainers hebben hun spelers al eerder opgeroepen en zijn al gestart. Concreet voor de teams van JO8 t/m JO11 woensdag 28 of donderdag 29 augustus en voor de teams van JO12 en ouder maandag 26 of dinsdag 27 augustus. De circuittraining voor de jaargangen JO8 t/m JO11 beginnen de week erna.

Belangrijk feit is dat er voor ieder team dan wel iedere training nog geen trainer beschikbaar is.

Dan geldt: geen trainer, geen training!

Kleding

De wedstrijdkleding en leidersjassen worden komende weken door de kledingcommissie uitgegeven. De dames staan voor jullie klaar op woensdag 21 augustus en donderdag 29 augustus van 19:00 tm. 20:00 uur. Verzoek om van ieder team een trainer, leider of bij het ontbreken daarvan een afgevaardigde ouder deze spullen af te halen. Het ophalen, ruilen of terug brengen van de trainingspakken gebeurt in de weken erna en wordt aangekondigd.

Trainers/leiders

FC Dalfsen wil ieder team voorzien van één (of meerdere) trainer(s) en leider(s). Dat is tot nu toe nog niet volledig gelukt. Begin deze week zullen jullie de teaminformatie (eerste versie) via de e-mail van de jeugdcoördinatoren ontvangen. Hierop staan enkel trainers/leiders waarvan we een definitieve toezegging hebben gekregen.

Er is in onderling overleg al veel aan het ontstaan, maar uw hulp kan uw kind, zijn/haar team en FC Dalfsen in haar geheel goed gebruiken. Schroom niet, geef u op als u dat via het vrijwilligersbeleid nog niet hebt gedaan . We willen komend seizoen meer gaan investeren in het begeleiden van onze trainersstaf. Sluit u daar bij aan.

Spelmaterialen

Van ieder team krijgt de trainer één sleutel(set) waarmee zij in haar teamkast en ballencontainer kan. De ballen zijn inmiddels ververst, de wedstrijdballen (twee stuks dit seizoen) liggen klaar in de teamkastjes. De trainingshesjes en de bidons hebben we deze zomer onaangeroerd gelaten. Dringend advies om deze spullen na de eerste training te wassen voor verder gebruik.

Informatieavond

FC Dalfsen organiseert een informatieavond als start voor het seizoen 2019-2020.

Deze wordt gehouden op vrijdagavond 6 september vanaf 19:00 uur in het ASC’62 clubgebouw. Iedere trainer, leider, kaderlid, lid van één der moederverenigingen, maar vooral ook belangstellende ouders zijn welkom om nader geïnformeerd te worden over de gang van zaken binnen FC Dalfsen. Tevens beschouwen we deze avond als aftrap van het nieuwe seizoen. Tot dan!