Nieuwe winnaars bij spannende FIFA-toernooien

De doelpunten vlogen je om de oren, het regende fraaie passeeracties en zo nu en dan liepen toch ook de frustraties iets op. Het was een geslaagde zaterdagmiddag in de kantine van SV Dalfsen. Een hoog aantal potentiële e-sporters van SV Dalfsen en ASC’62 streed om de prijzen en de eeuwige roem tijdens de vierde editie van de FIFA-toernooien.

Bij de O15- en O13-jeugd deden 29 spelers een gooi naar de prijzen. Met name Frankrijk en Juventus waren graag gekozen teams. Uiteindelijk toonde Wesley Jansen zich de meest behendige FIFA-speler. Hij won in de finale van Jop Wolters, de winnaar van vorig jaar. Jopp de Vries werd al twee keer tweede en moest dit jaar genoegen nemen met de derde plaats.

Tegen het einde van de middag verzamelden de senioren, de O19- en de O17-jeugd zich bij de spelcomputers. Dertien koppels verschenen in twee-tegen-tweeverband aan de start. Ook hier waren Frankrijk en Juventus populair, maar één team ging dapper de strijd aan met St. Pauli. Het punt dat ‘Beun’ en Stefan pakten met de ploeg van Henk Veerman werd terecht gevierd. De finale was uiteindelijk een prooi voor Quinten en Bart, die na verlenging wonnen van Luc en Chris. De derde plaats was voor Sander en Steve.

SV Dalfsen en ASC’62 kijken terug op weer een geslaagde activiteit, met dank aan de activiteitencommissie en de faciliteiten van Rent ‘n Play. In 2020 staat er een jubileumeditie op het programma, het gezamenlijke FIFA-toernooi wordt dan voor de vijfde keer gehouden.