Aalborg City Cup 2024, dag 1

Het Europese avontuur voor zo’n zestig voetballers en een tiental begeleiders van FC Dalfsen is woensdagavond begonnen.

Na het checken van al dan niet verlopen paspoorten ging het per bus naar het Deense Aalborg. Daar kwam de equipe bij het krieken van de dag aan, waar Arjan Brinksma als chef de mission het gezelschap opwachtte. Na het ontvangst moesten de meiden en jongens van JO15 en JO14 even wachten op hun wedstrijden, zodat ondertussen een stadswandeling gemaakt kon worden. In de haven lag een groot cruiseschip, heel wat anders dan de oh zo bekende Vechtvaarder in Dalfsen. Na de Voorstraat van Aalborg te hebben verkend was het tijd voor de wedstrijden.

Op het sportpark ter grootte van 24 bunder werden de plaggen uit de grond gevoetbald, waarbij overwinningen en nederlagen elkaar afwisselden.

Het avondeten in de grote zaal viel zo in de smaak, dat verschillende spelers beloofden nooit meer te klagen over de kookkunsten van moeders thuis. Even later werd de schoollocatie iets verderop omgetoverd tot nachtverblijf. Hoewel er van slapen vermoedelijk maar weinig terecht zal komen, hoopt iedereen ook vrijdag fris en fruitig aan de start te verschijnen. Al dan niet op geleende voetbalschoenen, omdat die van sommige spelers toch in Dalfsen waren achtergebleven. Thijs Ekkelenkamp, speler van JO15-1, laat weten de tijd van zijn leven te hebben: ‘Ik kijk hier al het hele seizoen naar uit, en het is precies zoals ik het¬†had¬†verwacht.’