Aalborg City Cup 2024, dag 2

De zon kwam op, en de nieuwe dag is aangebroken voor de internationale jeugdvoetballers van FC Dalfsen in Denemarken. Om 7.00 uur stipt denderde de wekker door het schoolgebouw in Aalborg-Zuid, en om ervoor te zorgen scherp aan de aftrap te verschijnen werd er verder niet gesnoozed.

Met militaire precisie werden de flesjes drinken vanuit de aanhangwagen uitgedeeld en de reis naar het 1,5 kilometer verderop gelegen sportpark aanvaard. Na het tonen van de all-inclusive-bandjes kon daar aan het ontbijt worden begonnen: spek, brood, bonen en cornflakes.

Terwijl het meidenteam voor de eerste driepunter zorgden, gingen verschillende jongensteam richting het lokale zwembad. De beveiling lette goed op dat er vooraf gedouched werd, maar had eenmaal in het water weinig kans meer tegen het gespetter, dat door de oudere Deense medemens niet geheel op prijs werd gesteld. Even later begonnen de middagwedstrijden dan echt, en scoorde de Dalfsenaren er lustig op los. Dat die aanvalsdrift voor ook aardig wat tegengoals zorgde mocht de pret niet drukken. De zon begon nog wat harder te schijnen, waardoor het vooral op Mount Dalfsen goed toeven was. Moe maar voldaan werd de voetbaldag om 20.00 uur afgesloten.

De kinderdisco maakte het feest compleet, zag ook Evy Noordman van MO17: ‘Het lijkt hier wel een goed georganiseerde buitenschoolseĀ opvang.’