Aalborg City Cup 2024, dag 3

De laatste voetbaldag van het hoodiegilde van Dalfsen in Denemarken – nog dank aan sponsors Cius, Besgrow Europe, X-ICT, Printhuus, stal De Ontginning en Trans-Peat Logistics voor de prachtige, kosteloze truien – is inmiddels ten einde. Op deze zonovergoten zaterdag moest er goed gesmeerd worden, met als extra factor dat de wedstrijden qua tijdstip behoorlijk ver uit elkaar lagen. Om de tijd te doden werd daarom een bezoekje gebracht aan het lokale Aalborg BK, waar op dat moment een ‘fodboldkamp’ bezig was. Met trommels en vlaggen werd het lokale vrouwelijke vlaggenschip door de Dalfser afvaardiging naar voren gestuwd.

Daarvoor al was de school waar de zestig jongens, meiden en begeleiding bivakkeerden spic en span achtergelaten. Want ook na de zelfstandig in elkaar gedraaide pubquiz van vrijdagavond konden de enigszins ruikende lokalen wel een poetsbeurt gebruiken. Tijdens dat schoonmaken werd door sommige teams in stilte nog even over de verschillende vragenrondes nagedacht. Ligt Hongarije echt niet in Scandinavië? Is een alligator daadwerkelijk groter dan een krokodil?

Eenmaal aan de aftrap waren dergelijke kwesties snel vergeten en ging de bal al gauw van voet naar voet. Kilometervreten, ook naar het afgelegen rugbyveld waar de teams uit Dalfsen zich naar nieuwe overwinningen worstelden. De Noren, Duitsers, Zweden, Finnen, Denen en de Faeroudi’s hadden het knap lastig met het Nederlandse aanvalsspel. Halverwege de middag volgde dan ook de beloning in de vorm van een medaille.

Bijzonder was daarbij de onderlinge wedstrijd tussen de JO15-teams uit Dalfsen, als twee van de vierentwintig ploegen aan elkaar gekoppeld. Een hilarische afsluiter van het toernooi, waar de arbiter van dienst na tijd op het terras nog even van bij moest komen. Op dat moment zakte de zon in de verte diep weg, en pruttelde de touringcar van chauffeur Jan al om richting Nederland te koersen.

Inmiddels is de terugreis in gang en rijdt de bus in de buurt van de Duitse grens. Voor een laatste bezoek ook aan restaurant De Gouden Bogen en een herkansing om dit keer géén vega-kipnuggets te orderen, zoals menigeen eerder onderweg overkwam. Jelle Rhee, keeper en sta-in-de-weg van de JO15-2, laat weten toe te zijn aan slaap: ‘Want dat is er door het vele gesnurk van mijn teamgenoten niet altijd van gekomen.’

De verwachte terugkomst uit Aalborg is morgen tussen 6.00 en 7.00 uur op Sportpark Gerner.