Corona bericht FC Dalfsen

Beste voetballers,

Dinsdagavond heeft het kabinet nieuwe en strengere maatregelen bekend gemaakt om het Coronavirus onder controle te krijgen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor ons als voetbalvereniging.

Spelers tot en met 18 jaar (*) mogen blijven trainen in teamverband. De competitiewedstrijden  worden helaas (voorlopig) voor 4 weken stil gelegd. De overheid wil de reisbewegingen tot een minimum beperken.

Wij blijven trainen met onze jeugdteams volgens de gebruikelijke trainingstijden. Tevens blijft ieder team op de zaterdagen in deze periode actief. Het blijft zaak om het ritme van trainingen en wedstrijden vast te houden.

Komende zaterdag (17 oktober) vult ieder team volgens huidig plan de voetbalactiviteit in.

Het is immers nog herfstvakantie. Meld je activiteit (training of onderlinge wedstrijd) even aan het wedstrijdsecretariaat (CC: aan voetbalzaken@fcdalfsen.nl) voor de coördinatie.

Voor de volgende zaterdagen is de technische commissie bezig om voor ieder team een programma samen te stellen (onderlinge partijtjes, gemixte teams, toernooivorm). Daar krijgen de trainers begin volgende week bericht over.

De kleedkamers en de kantine blijft gesloten, waardoor er geen ruimte beschikbaar is om te douchen of om te kleden. Toiletten en waterkranen zijn wel beschikbaar. Maak gebruik van je eigen bidon! De nieuwe maatregelen komen bovenop de al bestaande maatregelen, dus houdt daar op het sportpark zo veel mogelijk rekening mee.

In eerste instantie gelden de nieuwe regels voor 4 weken, maar er is al aangegeven dat het langer zou kunnen gaan duren. Als de situatie wijzigt zullen wij hier uiteraard over berichten. Tot die tijd moeten wij ons aan de opgelegde beperkingen houden.

Alleen samen krijgen we dit virus onder controle. Hopelijk kunnen we dan snel weer “normaal” onze favoriete sport beoefenen. Blijf gezond!

*) In afstemming met NOC*NSF is bepaald dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities (t/m O19), mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.