CORONA UPDATE: WEDSTRIJDEN 4 DECEMBER

De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de resterende competitiewedstrijden voor de winterstop door kunnen blijven gaan. Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan.

Eén van deze twee factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer van woensdag aanstaande, waarin de nieuwe coronamaatregelen worden besproken. Mocht naar aanleiding hiervan alsnog worden besloten dat buiten trainen is toegestaan tot 20.00 uur (dus dezelfde tijd als andere essentiële diensten en winkels), dan vervallen doordeweeks met wat herschikken slechts heel weinig trainingen.

De andere factor is het medische advies dat de KNVB aan het VMC (Voetbal Medisch Centrum) heeft opgevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen en dat bekeken per leeftijdscategorie.

Voor het besluit over het aankomend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl in de B-categorie de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk willen voetballen.

Daarom is besloten:

A-categorie (betreft FC Dalfsen JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO14-1 en JO13-1)

Komende zaterdag 4 december geen regulier competitieprogramma. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken. Na het Kamerdebat, beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11 en 18 december. Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd. De trainers van deze teams zijn op de hoogte en bezig met het invullen van deze voetbaldag (inhaalwedstrijden, oefenwedstrijden of trainen).

B-categorie (overige teams van FC Dalfsen)

Komend weekend wordt het reguliere competitieprogramma gespeeld. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen.

Na het Kamerdebat én het advies van het VMC wordt per leeftijdscategorie een besluit genomen over het programma van 11 en 18 december: wel of geen wedstrijden. Logischerwijs zal FC Dalfsen dit besluit volgen.