FC Dalfsen JO10-1 wint PEC Zwolle partnerclub toernooi

FC Dalfsen heeft woensdag 3 april het PEC Zwolle toernooi voor partnerclubs gewonnen, na in een zinderende finale, FC Meppel met strafschoppen te hebben verslagen.

Op 1 november dit seizoen had het JO10-1 team een plek in de finale verdiend door als eerste te eindigen in een poule met Berkum, HHC, SVI en sv Urk. Er deden deze dag 20 convenantverenigingen mee.

Van de 20 teams gingen er acht JO10-1 teams door: FC Meppel, Genemuiden, Sparta Nijkerk, Robur et Velocitas, Berkum, WVF, SEH en FC Dalfsen. Hier werden vier JO9 teams uit de PEC talentenacademie aan toegevoegd.

Alle wedstrijden duurden 10 minuten en de finale duurde 15 minuten. Onze eerste wedstrijd werd met 6-0 gewonnen van PEC JO9, daarna wonnen we met 4-1 van Berkum JO10-1. Vervolgens 3-0 van PEC en tot slot 3-2 van Berkum. Hiermee eindigden we als eerste in de poule en speelden we tegen SEH JO10-1. Een spannende wedstrijd die in 3-3 eindigde. Er moesten strafschoppen genomen worden. Lez van der Wijk schoot de eerste penalty rakelings naast, maar een fantastisch keepende Nick van Leussen stopte de eerste penalty van SEH. Daarna schoten Levan Tammeling en Romerik Tempelman hun penalty’s onberispelijk binnen en stopte Nick van Leussen ook de laatste penalty.

In de andere halve finale was FC Meppel te sterk voor Sparta Nijkerk en mochten onze jongens hun opwachting maken tegen de JO10-1 van FC Meppel. De spanning was van de gezichten af te lezen en zat in het begin van de wedstrijd ook nog een beetje in de benen. Meppel kwam met 2-0 voor, maar Dalfsen toonde veerkracht en kwam langszij, 3-2. Uiteindelijk werd het na15 minuten spelen 4-4 en moesten er wederom penalty’s genomen worden. Melle Nijkamp, Mink Schoemaker en Joas Meerveld mochten dit keer aanleggen. Meppel had 1 penalty raak geschoten van de 3 en Dalfsen had er ook 1 gemaakt toen Joas voor de winnende mocht aanleggen. Deze schoof hij rustig onder de keeper door en het hele team was door het dolle heen. Een fantastische teamprestatie, waarbij alle spelers evenveel aan spelen toekwamen, de keepers werden doorgewisseld, de fouten van de één werden gecorrigeerd door de ander, de jongens elkaar op een positieve manier aanspraken en er bovenal met heel veel plezier werd gevoetbald.

FC Dalfsen is trots op de prestatie van onze JO10-1 en het is een mooie bekroning voor onze jeugdopleiding.