Vrijwilliger passt de bal door…

…naar de vrijwilliger op de grasmat: Gerjan Schoemaker

Waar kunnen de mensen je van kennen binnen FC Dalfsen? 

Al een flink aantal jaren terug was mijn start bij de jeugdvoetbal in Dalfsen. Mijn oudste zoon wilde op voetbal en zo kwamen we destijds bij ASC’62 terecht. Mijn eigen voetbal-thuisbasis was SV Nieuwleusen, waar ik als kind groot geworden ben. Van verliezen, maar vooral door de vele gevierde kampioenschappen èn dit altijd als laatste man van het veld.

In Dalfsen pakte ik de leidersrol op bij de vier tegen vier- competitie voor het team van mijn zoon Kian en later volgde dit op voor het team van mijn andere zoon Mink. De rol van coördinator van jo9 stond toen nog open en ik werd hiervoor gevraagd. Mijn tweede jaar is inmiddels in gegaan en ik ben nu coördinator van jo10.

Wat houd je rol als coördinator van JO10 in?

Martijn Visser en Edwin Dekker leerden mij de coördinator-kneepjes van dit vak. In de staart van het voetbalseizoen kwamen we met alle leiders van dezelfde leeftijdscategorie bijeen en gingen we met van allerlei kleuren post its- papieren aan de slag. Alle teams werden zo gevormd, weer in volle sterkte en goed in balans voor een nieuwe start van het voetbalseizoen. Altijd een heerlijk kleurrijk & creatief proces, als we de teamindeling weer naar tevredenheid rond krijgen. Als coördinator ben ik vooral in het begin en aan het einde van het voetbalseizoen actief. Ik zorg ervoor dat de leiders goed geïnformeerd zijn, zodat de bal lekker kan rollen…

Ik ben wel blij, dat we in het tijdperk leven van de digitale wereld. Deze rol is nu wel een stuk makkelijker dan voorheen. Een bericht is nu gelukkig zo gemaakt en verspreid.

Wat heeft deze rol als leider je zelf opgeleverd? 

Hoe mooi is het dan  om te ervaren, dat de teams op een gegeven moment zelfstandig gaan lopen, kinderen voetbalplezier hebben en iedereen zijn of haar steentje bijdraagt voor zijn of haar voetballende kind? Daar kan ik echt wel van genieten.

Heb je een mooi succes om te delen? 

Het mooiste succes was toch echt wel het kampioenschap met de jo8 met mijn oudste zoon Kian. Met een kar vol stuitende kinderen en leiders maakten we een ere-ronde door het dorp met flinke muziek, wat schalde uit de boxen en met een onbenullige grote wisselbeker, die nauwelijks te tillen was door een 7-jarige. Veiligheid nu echt wel voorop, maar wat was dat mooi! 

Wat is belangrijk voor de toekomst van FC Dalfsen? 

Het samenvoegen van de jeugdafdelingen is een goede stap geweest en moet zeker verder door gezet worden. Belangrijk om op een goede manier een grote vereniging te worden. Groot in aantal en voetbal-potentie,  maar zonder die mooie aanwezige betrokkenheid te verliezen. 

Aan wie pass je de bal door en waarom? 

Ik pass de bal door naar Martijn Colenbrander. Hij is al leider vanaf het eerste uur van zijn zoon, die inmiddels al in de JO15 speelt.