FC Dalfsen JO10-1 opnieuw naar de bekerfinale

Op zaterdag 20 april 2019 speelde FC Dalfsen JO10-1 de halve finale voor de KNVB beker. De tegenstander was Go Ahead Kampen JO10-1; een stugge ploeg die in de competitie ternauwernood met 9-8 was verslagen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Bert Spies (hoofd Jeugd Opleiding Bovenbouw).

Na het eerste fluitsignaal van spelbegeleider Max Noordman, startte FC Dalfsen zoals gebruikelijk met druk op de tegenstander. Dit leidde al snel tot een diepe bal op spits Thijs Ekkelenkamp. In het duel tussen Thijs en de Kamper doelman, viel de bal vrij en was Sander Harink er als de kippen bij om de bal tussen de palen te schieten (1-0).

De druk van FC Dalfsen hield aan Go Ahead Kampen wist daar niet echt raad mee. Een wild schot van de verdediging van Kampen verdween onhoudbaar voor de eigen doelman in de bovenhoek van het eigen doel (2-0).

Dit liet Go Ahead Kampen zich niet gebeuren en hun spelers rechtten de ruggen. Vol strijd stortten zij zich in de duels en sloten die veelvuldig winnend af. In een mum van tijd boog Kampen de achterstand om in een 2-3 voorsprong.

FC Dalfsen liet zien dat zij niet alleen goed kunnen voetballen, maar dat zij ook in staat zijn hetgeen zij op de training hebben geleerd, in de wedstrijd toe te passen. Afgelopen donderdag besteedde de trainer nog volop aandacht aan het afvuren van schoten op het doel, vanuit de stuiter. En laat het juist Sander zijn die met een mooi pass door de lucht Thijs wist te bereiken. Thijs bedacht zich geen moment en met een geweldige volley joeg hij de bal diagonaal in de kruising (3-3).

Het spel golfde heen en weer. Qua inzet en winst van de duels leek Go Ahead Kampen net iets gretiger dan de Dalfser mannen. Zoals vaker dit seizoen werd ook nu op individuele klasse de wedstrijd door Dalfsen opengebroken. Na een geweldige actie van Casper van Minnen langs de linkerflank belandde de bal bij Justin Schepers. Justin’s schot werd gestopt door de keeper van Kampen maar de afvallende bal was een prooi voor Sander, die met zijn linkerbeen de doelman verschalkte (4-3).

FC Dalfsen leek zich bewust van de strijd die geleverd moest worden om de overwinning binnen te slepen. Mark Mansier zette goed door en bereikte met een bekeken puntertje Sander, die opnieuw de keeper passeerde (5-3: ruststand).

In de tweede helft speelde FC Dalfsen met het gezicht naar de zon. De doelman tijdens het derde kwart van de wedstrijd, Koen Kulsdom (die uitstekend keepte), dreef de bal iets op en verstrekte een pass, precies op maat voor Thijs. Met links, in de korte hoek, via de paal en de rug van de doelman scoorde Thijs de 6-3.

Go Ahead Kampen bleef FC Dalfsen goed vastzetten en bleef mooi strijd leveren in de duels. Dat haalde het beste in FC Dalfsen boven. Justin Schepers zette uitstekend door in een man-tot-man-gevecht om de bal en kwam als winnaar uit het duel. Justin verstuurde een pass op maat naar Sander. Sander passeerde zijn man en stond oog in oog met de doelman. In plaats van voor eigen succes te gaan, zag Sander Thijs aan de linkerzijde van het doel en bediende hem precies op maat. Met de tip in zorgde Thijs voor 7-3.

Justin bleef druk zetten op de verdediging van Kampen en opnieuw met succes. Hij vuurde een schot af op het doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Opnieuw was Thijs scherp en tikte de 8-3 binnen.

De druk van FC Dalfsen hield aan en leverde een corner op. Thijs nam de corner voor zijn rekening. De bal belandde uiteindelijk bij Tobias Colenbrander, die met een tip in de 9-3 als eindstand op het bord zette.

Hiermee hebben de mannen voor de tweede maal op rij (en voor een deel van het team: de derde maal op rij) de finale van de KNVB beker bereikt. Dat zal weer een mooi spektakel worden.