Langs de lijn

In de blog ‘Langs de lijn’ houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en voetbalzaken bij FC Dalfsen.

Trainer JO19-1 bekend

Henry Landman (52) uit Zwolle is volgend seizoen de nieuwe trainer van JO19-1. Henry loopt al langere tijd mee in het voetbal en heeft onder andere ervaring als hoofdtrainer bij Vilsteren, H.T.C, Dieze West en heeft jeugd getraind bij Zwolsche Boys en C.S.V.’28.

Na de 1e gespreksronde met 3 kandidaten, waarbij ook 2 jeugdvoetballers uit JO17-1 betrokken waren, kwam Henry unaniem als topkandidaat naar voren. Henry zal als hoofdtaak trainer/coach J019-1 hebben. Daarnaast zal hij ook de spin in het web moeten zijn richting de andere JO19-teams, het O21 team en de beide hoofdtrainers van de moederverenigingen. Met zijn kennis en ervaring denken wij de juiste persoon voor deze belangrijke groep in huis te hebben gehaald.

Teamindeling 2019-2020

Er wordt op dit moment volop gewerkt aan de teamindeling voor volgend seizoen. Dankzij de inspanning van de huidige leiders en trainers hebben we in beeld wat de kwaliteiten, ambities en wensen zijn van de spelers en hun besluit om door te gaan, of te stoppen. Op Koningsdag moeten we van iedereen weten of hij/zij wel, of niet doorgaat. In het verleden is bij zowel ASC ’62 als SV Dalfsen wel gebleken dat het maken van een indeling onmogelijk is als je deze informatie niet hebt. Het stoppen van enkele spelers na dat meetmoment kan gevolgen hebben voor meerdere categorieën.

Op 13 mei zullen coordinatoren, leiders en trainers overleg hebben over de voorlopige teamindeling. Na de reguliere competitie kunnen de verschillende trainers nog activiteiten organiseren voor het maken van de “definitieve” indeling.