FC Dalfsen JO10-1 wint van PEC Zwolle JO10-2

Vandaag stond in de hoofdklasse de kraker FC Dalfsen JO10-1 tegen PEC Zwolle JO10-2 op het programma. Beide teams waren nog ongeslagen in deze competitieronde. De omstandigheden waren uitstekend op sportpark Gerner en het massaal toegestroomde publiek kreeg een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld.

FC Dalfsen kende een nerveuze start van de wedstrijd. Duidelijk onder de indruk van de kleine maar watervlugge en technisch vaardige spelers van PEC kwamen de mannen niet in hun eigen spel. Al snel keek FC Dalfsen tegen een 0-4 achterstand aan.

Nu was de maat vol. De mannen van FC Dalfsen stroopten de mouwen op, rechtten de rug en gooiden de beuk erin. Sander Harink verstuurde een pass op Thijs Ekkelenkamp, die zich niet bedacht en de 1-4 binnenschoot.  Het veldoverwicht van Dalfsen nam toe en dat resulteerde in doelpunten. Achtereenvolgens scoorden Tobias Colenbrander en Sander Harink (2x).

PEC scoorde opnieuw, maar daarna nam FC Dalfsen het initiatief in de wedstrijd definitief over. Linksbuiten Mark Mansier stuurde Sander Harink de diepte in, waarvan Sander de keeper uiterst koelbloedig verschalkte (5-5). Wat volgde was een fase in de wedstrijd met goede combinaties en prachtige goals, een uiterst degelijke defensie en goed keeperswerk van Dalfser zijde. Eindelijk wisten de mannen van FC Dalfsen hun fysieke kracht, technische kwaliteiten en teamspirit optimaal te benutten.

Casper van Minnen verstuurde vanaf de linksbackpositie een wereldpass op rechtsbuiten Justin Schepers. Justin twijfelde geen moment en ramde de bal tegen de touwen (6-5). Na een pass op maat van Justin scoorde Sander de 7-5. Slechts enkele ogenblikken later waren de rollen omgedraaid: Sander verzorgde de pass op Justin die de 8-6 binnenschoot.

Een aanval van PEC werd gekeerd door keeper Tobias. Die zag Sander in de spits vrijlopen en speelde hem met een lange bal aan. Sander kwam één op één op de keeper en tsja, met dat soort situaties weet hij als geen ander raad: 9-6.

Met een defensief hart van Koen Kulsdom en Casper van Minnen ging de verdediging van FC Dalfsen op slot en kwam PEC minder vaak in de buurt van de keeper. Als PEC al bij de keeper in de buurt kwam, verrichtten (in verschillende kwarten van de wedstrijd) Tobias en Sander enkele miraculeuze maar uiterst effectieve reddingen.

Het strijdplan van technische staf Wim Ekkelenkamp en Marcel Mansier (druk op de bal) bepaalde het slotakkoord. Thijs Ekkelenkamp jaagde goed door op de keeper van PEC, veroverde de bal en rondde keurig af. Enkele ogenblikken later jaagde Justin Schepers goed door, speelde op Tobias Colenbrander, die de 11-6 binnenschoot.

PEC wist nog eenmaal te scoren, waarmee de eindstand van 11-7 in het voordeel van FC Dalfsen JO10-1 de boeken in gaat.