Langs de lijn

In de blog ‘Langs de lijn’ houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en voetbalzaken bij FC Dalfsen.

Circuittraining

Op 4 en 5 maart 2019 zijn de categorieën JO8 t/m JO11 weer begonnen met de circuittraining. Bas Pietersma (JO8), Arjan Bosch (JO9) Sam Elst (JO10) en Leon Ruitenberg (JO11) hebben de leiding. In februari hebben alle assistenten (ouders en junioren) een mail ontvangen met de indeling voor het voorjaar 2019. Met de hulp van deze assistenten kunnen we opnieuw afwisselende trainingsvormen aanbieden, waarbij de laatste circuittraining van de maand in het teken staat van een onderling 4-4 of 5-5 toernooi.

U kunt hier de indeling circuittraining downloaden.

Twee gediplomeerde trainers erbij

Afgelopen seizoen hebben de jeugdtrainers Silvan Kloppenburg (JO15-1) en Niels van Dam (MO15-1) deelgenomen aan de KNVB cursus UEFA C. Beiden hebben deze cursus succesvol afgerond en zullen woensdag 27 maart hun diploma in ontvangst mogen nemen. Namens FC Dalfsen gefeliciteerd. Niels (met een kleine slag om de arm) en Silvan hebben beiden aangegeven volgend seizoen weer beschikbaar te zijn voor onze club.

Inventarisatie trainers

Op dit moment voeren we oriënterende gesprekken met de huidige selectietrainers voor volgend seizoen. De eerste reacties zijn veelbelovend en we hopen dan ook snel de eerste namen bekend te kunnen maken. Voor JO19-1 hebben zich 4 kandidaten gemeld en ook daar hopen we snel een naam bekend te kunnen maken. Als deze procedure afgerond is, zal er overleg plaatsvinden met de huidige niet-selectietrainers die aangegeven hebben ook volgend seizoen weer beschikbaar te zijn.

Trainen met hoger team of categorie

Naast de inventarisatie van de huidige trainers is ook een poging gedaan om in beeld te krijgen welke spelers en speelsters eventueel met een hoger team, of categorie mee gaan trainen om hen op die manier uit te dagen. De bedoeling was, dat de betere spelers van de eerst en tweede teams per categorie met ingang van maart al mee zouden gaan trainen, maar een groot deel van de trainers gaf aan dat dit te vroeg is. De komende tijd zullen we bekijken wie, vanaf welk moment mee gaat trainen met een hoger team/categorie met als doel deze spelers te laten wennen aan de grotere weerstand.

Teamindeling 2019-2020

Er wordt op dit moment ook alweer gekeken naar het mogelijke aantal teams per categorie voor volgend seizoen. Die berekening is op basis van het huidige aantal spelers en speelsters. Binnenkort zullen alle spelers en speelsters via de leiding van hun team de vraag krijgen of ze blijven voetballen bij FC Dalfsen. Eind april/begin mei, zullen de coördinatoren in samenwerking met de leiders en trainers een voorstel maken voor de totale indeling. Op Koningsdag moeten we van iedereen weten of hij/zij wel, of niet doorgaat. In het verleden is bij zowel ASC ’62 als SV Dalfsen wel gebleken dat het maken van een indeling onmogelijk is als je deze informatie niet hebt. Het stoppen van enkele spelers na dat meetmoment kan gevolgen hebben voor meerdere categorieën. Bij deze dus al een oproep aan de begeleiding van de teams om dit d.m.v. de evaluatieformulieren te inventariseren en in te vullen. Na de reguliere competitie kunnen de verschillende trainers nog activiteiten organiseren voor het maken van de “definitieve” indeling.