FC Dalfsen zoekt leiders en trainers

Na de prima bezochte informatieavond van 9 april, heeft een groot deel van de op dit moment bekende hoofd- en selectietrainers woensdag 18 april een kick-off gehad om tot een technisch beleid bij FC Dalfsen te komen. Een inspirerende avond over trainingen en hoe die er bij FC Dalfsen uit kunnen komen te zien en waaraan ze moeten voldoen. Daarmee komen we direct bij een belangrijk punt in de organisatie voor volgend seizoen; het kader per team.

Vanuit de organisatie zijn we eerst op zoek gegaan naar de invulling van hoofd- en selectietrainers en (technisch) coördinatoren voor de verschillende categorieën. Ondanks dat de definitieve teamindeling nog gemaakt moet worden, heeft zich al een aantal mensen aangemeld om het team van hun zoon of dochter te blijven, of te gaan trainen en/of begeleiden op zaterdag. Onder de aangemelde leiders is ook al een aantal combinaties van huidige ASC’62- en SV Dalfsen-ouders gemaakt, wat volgens ons de gezamenlijkheid zeker onderstreept. De bovenkant van de piramide is al redelijk tot goed gevuld, maar we zijn vooral op zoek naar leiders en trainers voor een groot aantal lagere teams. We proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien over deze taak, op het moment dat je aangeeft hier een rol in te willen spelen.

Leiders:
Ouders, senioren, junioren of andere belangstellenden die op zaterdag het smeermiddel willen zijn binnen het team op organisatorisch gebied. Het mooiste zou zijn als er een groepje ouders is dat samen deze taak op zich wil nemen, waardoor je niet elke week de verplichting hebt om aanwezig te zijn.

Trainers:
Ouders, senioren, junioren of andere belangstellenden die één á twee keer per week een training willen verzorgen aan een jeugdteam.

Personen die één van bovenstaande taken op zich gaan nemen hebben daardoor vrijstelling voor het vrijwilligersbeleid dat volgend seizoen voor de totale jeugdafdeling ingevoerd wordt. In de powerpointpresentatie van 9 april kun je lezen hoe we de training organisatorisch in willen gaan vullen. Heb je belangstelling voor het vervullen van een trainers-, of leiderstaak, geef dat dan door aan één van onderstaande personen, met daarbij de naam van de jeugdspeler waar je leider, of trainer van wilt worden. Personen die zich al aangemeld hebben, hoeven dat uiteraard niet nog een keer te doen.

Wim Hulleman
organisatie@fcdalfsen.nl

Bert Spies en Jeroen Booijink
voetbalzaken@fcdalfsen.nl