Kampioen JO19-1 speelt thuis beslissende finale om promotie

Er staat een spannende wedstrijd op het programma voor FC Dalfsen JO19-1. De ploeg kroonde zich onlangs tot kampioen in de competitie en speelt nu een beslissende wedstrijd tegen een andere kampioen. De winnaar promoveert.

De opzet van het jeugdvoetbal is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Zo speelde JO19-1 dit seizoen voor de winterstop in de 4e divisie in een halve competitie met tien ploegen, waarbij het team eindigde op de negende plek.

Dat betekende dat de ploeg na de winter zijn wedstrijden afwerkte in de Hoofdklasse. In een volledige competitie met Hellendoorn, Hulzense Boys, Den Ham, Dedemsvaart en De Zweef veroverde FC Dalfsen daarin op overtuigende wijze het kampioenschap.

Om weer terug te keren naar de 4e divisie moet JO19-1 in een beslissende finale afrekenen met de kampioen van een andere Hoofdklasse, namelijk FC Meerdijk JO19-1 uit Emmen. De finale wordt op zaterdag 11 juni gespeeld op Sportpark Gerner en begint om 12.00 uur. Supporters zijn van harte welkom om het team te ondersteunen!