Langs de lijn

In de blog ‘Langs de lijn‘ houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en voetbalzaken bij FC Dalfsen.

Het seizoen 2020-2021 zit er op. Wederom een bijzondere jaargang waarin Corona roet in het eten gooide. We hebben er het beste van gemaakt. Veel dank aan onze technische commissie (TC) die voor elk weekend een programma bedacht. Net zo veel dank aan onze trainers/leiders die steeds maar weer kwamen opdraven met hun teams om zo de spelers fit en gemotiveerd te houden.

Een arbeidsintensief seizoen welke we gelukkig nog met wat wedstrijden in de Regiocup hebben kunnen afronden.

Snel door naar het komend seizoen 2021/2022. FC Dalfsen gaat weer met 42 teams de competitie in, waarvan maar liefst zeven meidenteams. Dit jaar hebben we voor het eerst MO19-1, MO10-1, MO10-2 en ook een JO19-4 team. De instroom van nieuwe leden was dit seizoen enorm, ruim 60 leden. Het ‘kabouterteam’ van met name Indy, Tirza, Edwin Dekker en Onno hebben iedere woensdag en zaterdag uitstekend werk verricht. JO8 gaat met vijf teams in competitie en de lijst met kinderen voor de 4 tegen 4 is al mooi gevuld. Het ledenaantal is stabiel gebleven ondanks dat er ook nog veertig junioren naar de seniorenteams van onze moederverenigingen zijn gegaan. Zo krijgt ASC’62 er een geheel nieuw team bij (het ‘Achtste’) volledig bestaand uit deze neosenioren.  Mooie ontwikkelingen!

Deze ontwikkelingen scheppen verplichtingen. FC Dalfsen wil een aansprekende jeugdopleiding zijn waar de spelers graag komen en blijven voetballen en waar de kaderleden voldoening halen uit hun bijdrage en hun eigen ontwikkeling. Dat is immers onze missie en daar wil FC Dalfsen aan voldoen. Het is dan ook fijn te vertellen dat alle trainersposten voor het komend seizoen zijn ingevuld. Wat betreft de teamleiders zijn we met de laatste vacatures bezig. Dat gaat ook lukken.

Praktisch hebben we nog wel enige klussen uit te voeren. We willen de ballenvoorraad stevig verversen. Daarvoor hebben we ALLE sleutels nodig van de ballencontainers en voorraadkastjes. Daar hebben we nog een slag te slaan. Lever ze in! De puzzel van de trainingsveldenindeling moet ook nog worden gelegd. De kleding is zo goed als ingeleverd. De nieuwe teamtassen zijn al weer door de kledingcommissie geformeerd. Kortom, er wordt hard gewerkt om klaar te zijn voor komend seizoen.

Trainingen

Voor meer uniforme en kwalitatief betere trainingen is FC Dalfsen een overeenkomst aangegaan met een licentiehouder die Coerver Coaching trainingsmethodiek gaat invoeren. De Coerver Coaching trainingsmethodiek is een leerlijn is die zorgt voor optimaal voetbalplezier en in beweging zijn. Trainers worden hier gedurende speciale sessies in geschoold, alle spelers krijgen deze oefeningen repeterend aangereikt.

De eerste cursusavond wordt vrijdag 27 augustus gehouden. De trainers worden hier per e-mail uitgenodigd.

Als convenantvereniging van PEC Zwolle krijgen wij komend seizoen regelmatig ondersteuning van hun jeugdtrainers op Sportpark Gerner. FC Dalfsen heeft hen gevraagd onze trainers te helpen met het geven van trainingen met een hoge intensiteit, veel spelplezier eindigend met het gevoel dat er iets geleerd is. We zijn erg benieuwd wat hier uit voort komt.  

Wanneer starten de trainingen weer? In week 35 (30 aug. – 3 sep.) gaat de training weer centraal beginnen. In week 34 (23 aug. – 27 aug.) is de zomervakantie afgelopen. In die week worden de informatieavonden gehouden (zie onze vorige nieuwsbrief) en vindt dus de cursusavond voor de trainers gehouden. In die week kan er ook al getraind worden. Sommige teams starten al eerder.

Dat kan naar gelang de beschikbaarheid van de velden. Aan de trainers het verzoek om aan voetbalzaken@fcdalfsen.nl te vermelden als je eerder start.

De beschikbaarheid van de velden is als volgt:

  • kunstgrasvelden zijn altijd beschikbaar (hoosbuien daar gelaten);
  • natuurgras trainingsvelden vanaf 30 juli;
  • Hoofdveld, veld A en veld E vanaf 4 september;
  • veld C en D vanaf 25 september.

Keepersschool Go!

Voor onze keepers is FC Dalfsen een overeenkomst aangegaan met keepersschool GO!. Ondanks het uitstekende werk van Thom, Elwin en Anne konden lang niet alle jeugdkeepers een keepertraining krijgen. GO! gaat op dinsdagmiddag aan het werk met onze keepers van JO11 tm. JO15. Zo verwachten we onze sluitposten op orde te krijgen.

Volgend seizoen weer beker- en competitiewedstrijden.

Volgend seizoen eindelijk weer beker- en competitiewedstrijden spelen. De juniorenteams (vanaf JO13) starten vanaf zaterdag 4 september met bekerwedstrijden. Hun competitie start op zaterdag 25 september. Onze pupillenteams (JO12 en jonger) hebben geen bekercompetitie. Zij starten op zaterdag 4 september met hun competitie. Deze zal ook dit seizoen bestaan uit vier poules.

Hopelijk kunnen onze teams ook weer deel gaan nemen aan voetbaltoernooien komend seizoen. De winterzaalcompetitie zal van medio december tot en met eind januari worden gehouden. Ons eigen kerstzaalvoetbaltoernooi  en het schoolvoetbaltoernooi mogen hopelijk ook weer georganiseerd worden. Wellicht gaan we met onze huidige – en wellicht onze voormalige – JO15 en MO15-teams naar Denemarken. Onze activiteitencommissie houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten.

Bij hen zit ook nog een beachtoernooi  (JO/MO 19 en 17) en het Schipperstoernooi (JO12/JO13) in het vat. Tenslotte heeft FC Dalfsen vier teams (JO17-1, JO15-1, JO13-1 en MO15-1) ingeschreven voor het Voetbal Talenten Toernooi, een soort Open Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams voor amateurverenigingen en doen onze oudste junioren mee met het Beltona-toernooi (onder 21 jaar). Genoeg actie dus!

Kan er in de zomervakantie ook gevoetbald worden? Jazeker wel, ons aller bekende voetbalschool Skills houdt op maandag 9 augustus tm. woensdag 11 augustus  haar voetbaldagen. Het is altijd weer een festijn. Daarnaast gaan Niek en zijn mensen in het najaar weer een trainingsreeks op vrijdagmiddag verzorgen. Trainingen waarvan deelnemers zichtbaar beter worden.

Technische commissie

Kortom, er valt weer voldoende te voetballen komend seizoen. Dit wordt voor een belangrijk deel  mogelijk gemaakt door onze TC. Deze commissie verandert komend seizoen van samenstelling. Paul Vermeulen en Robin Koggel verlaten deze commissie.
Wij hebben onlangs afscheid van hen genomen. Robin was in de gelegenheid om hiervoor naar het sportpark te komen.  Veel dank zijn wij verschuldigd aan deze heren, die met hun ervaring en deskundigheid het voetbaltechnisch beleid een enorme verbeterslag hebben gegeven. Zij zullen ons incidenteel blijven helpen.

Wim Ekkelenkamp gaat de TC aanvullen. Hij wordt Hoofd Jeugdopleiding (HJO) Bovenbouw  (JO19 en JO17), Emiel Slot wordt dat van de middenbouw (JO12 tm. JO15), Onno Tammeling blijft HJO Onderbouw (JO11 en jonger) en Bart Stevens blijft HJO meisjes

Maar nu eerst vakantie. Goed uitrusten, lekker fit blijven en veel plezier maken. Tot gauw op Sportpark Gerner.

Sportieve groet

namens voetbalzaken, Wim Hulleman