PEC Zwolle – Excelsior niet gespeeld in Dalfsen

Het oefenduel dat PEC Zwolle komende zaterdag in Dalfsen zou spelen, wordt afgewerkt op het sportpark van VV Wijthmen. Het niveau van het speelveld op Sportpark Gerner is onvoldoende om op te spelen.

Maandagavond heeft PEC Zwolle medegedeeld aan de Dalfser organisatie dat het heeft besloten om komende zaterdag uit te wijken. De club liet daarbij weten dat op de organisatie rondom het oefenduel FC Dalfsen – PEC Zwolle afgelopen zaterdag niets aan te merken viel. Op de wedstrijddag was alles perfect voor elkaar.

Dat de grasmat niet voldoet aan de wensen van PEC Zwolle, komt onder andere doordat er lang is doorgespeeld in het seizoen 2017/2018. In de maand juni vonden nog drie nacompetitieduels plaats, waardoor het veld amper heeft kunnen herstellen. Dat gegeven, in combinatie met de uitzonderlijk lange periode van droogte, maakte het voor de heren van de gemeente onmogelijk om de mat net zo strak te krijgen als tijdens het bezoek van PEC Zwolle in 2017. Ze hebben er alles aan gedaan, het veld dagelijks zo goed mogelijk behandeld, maar het mocht niet baten.

De afgelasting voelt als een dreun voor de gehele organisatie en de vele vrijwilligers van SV Dalfsen, ASC’62 en FC Dalfsen die zich hebben ingezet. Waar was gehoopt op een tweede voetbalfeest, na de geslaagde wedstrijd van afgelopen zaterdag, wordt de zomerstop abrupt een week eerder ingeleid. Ook de wedstrijd Jong PEC Zwolle – Jong NEC is verplaatst naar Wijthmen.

Voetballiefhebbers die al een kaartje hebben aangeschaft in de voorverkoop kunnen deze weer inleveren bij Primera Jansen in de Prinsenstraat in Dalfsen. Uiteraard krijgen zij hun geld terug.