Speler uitgelicht: Danique Noordman

In de blog ‘Speler(s) uitgelicht’ informeren wij jullie over spelers en trainers van FC Dalfsen. Deze keer een interview met FC Dalfsen JO15-1 speler: Danique Noordman. Danique speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitie-wedstrijd voor FC Dalfsen. Zij maakt de overstap naar Jong PEC Zwolle Vrouwen.

“Samen met mijn broers voetballen in de tuin of op het voetbalveld en er dan echt voor gaan om duels te winnen… dat heb ik wel geleerd van hen. Zij zaten al op voetbal en ik was zes jaar toen ik begon in Vilsteren, waar ik twee jaar heb gevoetbald. Daarna kwam ik bij SV Dalfsen / FC Dalfsen”, zegt Danique Noordman (15) speelster van JO15-1G en onderdeel van Oranje onder 16 (terwijl ze eigenlijk nog voor Oranje onder 15 uit zou mogen komen). Na de zomervakantie speelt zij in het beloftenteam van Jong PEC Zwolle Vrouwen!

Danique was al een tijdje in beeld bij de KNVB, deed mee aan oefeninterlands in Portugal en trainde de vrijdagen al mee met PEC Zwolle. “Ik denk dat mijn broers nu best wel trots op me zijn”, lacht Danique. “Maar ik zal de gezelligheid in ons team missen, vooral het taart eten omdat je te laat komt op de training of wedstrijd”, zegt ze. “Het is een hele stap en in het begin moest ik wel even wennen aan de andere trainers en teamgenoten. Na een tijdje leerde ik ze beter kennen en voelde het goed. Naast school, ik zit op de MAVO, zal ik nog veel meer moeten trainen en het is misschien conditioneel ook zwaarder. Trainer Sebastiaan heeft mij uitgelegd hoe het nieuwe jaar eruit gaat zien en ik kijk ernaar uit om te voetballen tegen andere grote clubs, ook omdat ik meer weerstand verwacht. Ik heb zin in de competitie!”

Danique speelde alleen met jongens als medespelers, waarmee zij regelmatig kampioen is geworden. “Dat was gaaf: met een platte kar toeren door Dalfsen en gooien met stro. Mensen dachten dan dat Normaal een optreden had gehad!” lacht ze.

Haar favoriete positie in het veld is die van centrale middenvelder: “Ik vind mid-mid de fijnste positie om te spelen omdat ik dan veel kan lopen en veel acties kan maken. Donny van de Beek is mijn voorbeeld; zijn spel is mooi om naar te kijken en hij heeft goed overzicht. Dat is voor mij ook leerzaam”, zegt Danique. “Je moet ervoor gaan maar plezier is ook belangrijk! Daarom vind ik voetbal een mooie sport: teamsport, je doet het altijd samen… en duels winnen dus, want dat maakt het ook leuk. Maar het is belangrijk dat je respect houdt voor iedereen op het veld. Als jij een fout maakt, kan een ander het oplossen en andersom”. Haar techniek valt op en vooral ook haar dribbelkwaliteit. “Je haalt het beste uit jezelf als je ook goede en positieve coaches hebt die je motiveren. Het is leuk als je een compliment krijgt van je coach, dat je goed gespeeld hebt. Helemaal als dit compliment ook nog eens door spelers gegeven wordt van het team waar je tegen moest spelen!”

Ze is haar trainers, leiders en teamgenoten dankbaar voor de leuke jaren bij SV Dalfsen / FC Dalfsen. “Ik geloof dat we veel van elkaar hebben geleerd en we hadden ook altijd veel plezier in ons team. Het was een grote verassing dat teamgenoten, ouders en andere bekenden kwamen kijken naar mijn eerste debuut in het Nederlands elftal in Rijssen. En de mooie spandoeken die waren meegenomen… dat was echt leuk!”, lacht Danique. “Ik wens iedereen volgend jaar veel succes!”

FC Dalfsen wenst haar veel succes bij Jong PEC Zwolle Vrouwen!