FC Dalfsen JO10-1 behaalt volledige aantal punten

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor FC Dalfsen JO10-1 op het programma. De tegenstander was VV Hattem JO10-1 en zij genoten het thuisvoordeel. Hattem verkeerde in goede doen getuige haar recente winst op PEC Zwolle JO10-2. De mannen van FC Dalfsen konden hun borst dus nat maken.

Al snel bleek dat Hattem meerdere uitstekende voetballers in haar selectie heeft. Uit een corner werd de 1-0 ingekopt. Echter, zoals vaker dit seizoen ging Dalfsen bij een achterstand niet bij de pakken neerzitten. Na een geweldige actie op het middenveld waarbij meerdere tegenstanders werden gepasseerd, bediende Casper van Minnen de flegmatieke rechtsbuiten Justin Schepers exact op maat. Justin bedacht zich geen seconde en ramde de bal tegen de touwen (1-1).

Dalfsen zette door. De bal werd op het middenveld opgevangen door Tobias Colenbrander, die Sander Harink inspeelde. Het schot van Sander werd nog gekeerd door de goede doelman van Hattem, maar de afvallende bal werd overtuigend ingeschoten door Tobias (1-2).

Hattem richtte zich op en onder aanvoering van hun talentvolle middenvelders werd (mede uit enkele standaardsituaties) de achterstand al snel omgebogen naar een 4-2 voorsprong.

Nu was Dalfsen weer aan de beurt. Casper zorgde eerst zelf voor de 4 – 3. Daarna werd hij door doelman Justin ingespeeld en speelde hij Thijs Ekkelenkamp aan. Thijs twijfelde niet en zorgde voor evenwicht in de stand (4-4).

Mark Mansier stond te popelen om ook zijn naam op het wedstrijdformulier te kunnen teruglezen en dat zou weldra volgen. Een afvallende bal werd met zijn gouden linkervoet genadeloos hard in het doel geschoten. De schroeiplekken moeten nog in het net van het doel te zien zijn (4-5).

Toen was weer het woord aan Casper. Hij ving de bal op het middenveld op en slalomde als een ware Rob Rensenbrink door de gehele defensie van Hattem en omspeelde ook de keeper (4-6).

Dat Dalfsen ook kan scoren uit standaardsituaties is gebleken. Na een corner van Mark bleef Sander Harink uiterst koel en tikte de bal binnen (4-7). Hattem bleef echter gevaarlijk en zorgde weldra voor de 5-7.

Het was opnieuw Sander die met een zogeheten ‘tip in’ de marge weer op 3 zette (5-8). Nog geen minuut later verstrekte Sander een mooie pass op Tobias, die de bal via de onderkant van de lat binnenschoot (5-9). Opnieuw scoorde Hattem en bleef de spanning in de wedstrijd (6-9).

Justin Schepers deed waar hij goed in is: met een mooie passeeractie liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien en met een strakke voorzet bediende hij Tobias op maat. Tobias schoot de bal vervolgens in één keer strak in (6-10).

Dalfsen zette door en opnieuw werd er attent gereageerd op een afvallende bal van Hattem. Thijs schoot de bal onhoudbaar voor de keeper binnen (6-11).

De mannen van Hattem rechtten hun ruggen opnieuw en kwamen toch weer rap dichterbij. In een mum van tijd lagen er twee ballen achter de Dalfser goalie (8-11). Sander bracht weer wat lucht door de keeper met een leep balletje te verschalken (8-12). Nog gaf Hattem zich niet gewonnen en scoorde opnieuw tegen (9-12). Na een geweldige pass van Thijs zorgde Sander voor 9-13.

Koen Kulsdom, het defensieve slot op de deur, werd naar voren gestuurd in een poging de wedstrijd definitief over de streep te trekken. Jammer genoeg raakte zijn ziedende schot de lat en viel deze niet binnen. Toch was de terechte overwinning een feit.

Een mooie wedstrijd ter afsluiting van een fantastisch seizoen, met geweldige cijfers van 33 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van + 68 (108 doelpunten voor en 40 tegen). Hoewel er in de JO-10 competitie geen officiële standen worden bijgehouden, ben je in de beleving van de opsteller van dit bericht gewoon de terechte kampioen als je alle wedstrijden in de hoofdklasse wint! Het werd in ieder geval als kampioenschap gevierd, met vuurwerk, (kinder)champagne en de trainer die met kleding onder de douche belandde.

Nu als toetje nog de bekerfinale tegen VVOG JO10-1, op zaterdag 1 juni 2019 om 9.30 uur op het sportpark te Den Ham. Komt allen en steun dit mooie team!