Speler uitgelicht: Jayden Holtman

In de blog ‘Speler(s) uitgelicht’ informeren wij jullie over spelers en trainers van FC Dalfsen. Deze keer een interview met FC Dalfsen JO11-1 speler: Jayden Holtman. Jayden speelde donderdag 30 mei zijn laatste toernooi voor FC Dalfsen. Hij maakt de overstap naar de Jeugdacademie van PEC Zwolle.

“Het maakt niet uit of je klein bent, door goede samenwerking wordt je sterk”, zegt Jayden Holtman (10) wijs. Hij vindt dan ook dat je dromen uit moet laten komen door ervoor te gaan. En Jayden weet wat hij zegt want hij mag na de zomer beginnen bij PEC Zwolle! “Ik trainde een paar keer mee en was goed genoeg om door te gaan met de training bij PEC. Toen werden we thuis tijdens het eten gebeld, mijn moeder gaf de telefoon aan mij en ik werd gevraagd of ik het leuk vond om bij PEC Zwolle te komen spelen… nou, echt vet!”

Jayden is middenvelder bij FC Dalfsen JO11-1 maar wordt nog door PEC op elke positie ingezet. Hij kan goed zijn mannetje passeren, heeft snelheid en kan de bal gericht en hard schieten. “Bij PEC is het nog uitproberen welke positie het wordt”, zegt hij. “Ik mocht al meedoen in een toernooi in Eindhoven, binnenkort in Düsseldorf en ik kijk ernaar uit om tegen andere profclubs te spelen. Laatst moest PEC Zwolle tegen Herenveen we verloren met 4-1. Dat is jammer maar ik kreeg wel een compliment van de trainer van Herenveen!” Jayden kreeg van hem te horen dat hij de beste speler van het veld was en dat vond hij wel tof. “Positief blijven, dat is belangrijk. Ik heb ook wel eens iets stoms gedaan. In een wedstrijd ASC tegen SVD trapte ik de bal met mijn linkerbeen in eigen goal. Dan mag je best boos worden… op jezelf. En je moet altijd met respect omgaan met elkaar, ook al maakt de scheids een verkeerde beslissing. Nooit zeuren want dat is slecht voor het team.” Jayden was vijf jaar toen hij voor het eerst op het voetbalveld stond en het eigenlijk niet eens zo leuk vond. Hij moest het seizoen van zijn ouders afmaken en vond het spel toen steeds leuker worden. “Je bent constant bezig, fysiek, maar je moet ook slim zijn. Ik zat ook op freerunning en dat was heel gaaf maar voetbal is toch leuker. Als ik bij PEC Zwolle speel draait het echt alleen om de voetbal en heb ik geen tijd meer voor andere dingen zoals gamen. En als ik tijd heb, ga ik het liefst voetballen met vrienden!”

Jayden gaat de gezellige sfeer van z’n oude club wel missen, denkt hij. Zijn leukste voetbalmoment was het kampioenschap met E1 bij SV Dalfsen. Maar zijn eerste ervaring bij PEC Zwolle is prima: “Iedereen is daar ook heel aardig”, en hij zegt: “Ik wil alle trainers die ik heb gehad bij Dalfsen bedanken. Wim Ekkelenkamp, Ernst-jan Bongarts, Hans Peter Rhee, Aad Bakker, Leon Ruitenberg en Paul Rossier. Zij hebben mij beter laten voetballen en tips gegeven!” Hij laat nog weten dat zijn favoriete speler uit de eredivisie Frenkie de Jong is en op de vraag of Jayden, als hij later het Nederlands elftal haalt, ook wat vrijkaartjes voor FC Dalfsen regelt, zegt hij: Als het kan, ga ik dat zeker doen!”