Vrijwilliger passt de bal door…

Vrijwilliger op de grasmat: Marlies Maats

Waar kunnen de mensen je van kennen binnen FC Dalfsen?

Ik ben te vinden op de zaterdagmorgen met de meiden op de grasmat, thuis of uit. Dit jaar ben ik voor het eerst gestart als vaste leider van het leuke meidenteam MO11-2, waarin ook mijn dochter Eefke speelt. 

Wat heeft deze rol als leider je zelf opgeleverd?

Als oud-handbalspeelster en nu ook handbaltrainster is mij balsport met bijvoorbeeld een goede opbouw neerzetten, niet onbekend. Toch is voetbal heel anders. Met verloop van het seizoen valt mij op, dat ik meer voetbalinzicht heb gekregen in het spel en hier met de meiden op kan anticiperen. Daarnaast haal ik ontzettend veel lol uit het begeleiden van de meiden. Het echt contact maken met de kinderen en ook ouders hierin betrekken, is zo leuk. Je maakt heel veel nieuwe contacten van jong tot oud.

Hoe zien de kinderen je als leider?

Ze zien mij als een strenge en duidelijke leider, maar die ook zeker een feestje maakt, als er gevierd kan worden.

Heb je een mooi succes om te delen?

Het mooiste succes vind ik, dat de meiden echt een hecht team zijn geworden. Ze hebben het onderling erg leuk, met respect naar elkaar. En ook niet onbelangrijk: gemopper op de spelbegeleider wordt niet geaccepteerd. Het onlangs ontzettend lekker toetje, de winst, een nummer 1-positie in het 3e trimester werd na weken hard werken verguld en goed gevierd.

Wat is belangrijk voor de toekomst van FC Dalfsen?

Het zal mooi zijn, als er niet meer wordt gedacht in ASC- SVD, maar in een grote voetbalvereniging van Dalfsen. De Oranjevereniging is hierin een goed voorbeeld. Een tent, vele leden en op zoek naar de mogelijkheden voor een ieder. Zaterdag of zondag, doe hierin wat je past.

Aan wie pass je de bal door en waarom?

Ik pass de bal door naar Berné Lenferink. Hij is al aantal jaar trouwe leider van het team van zijn zoon. Op verjaardagen kom ik hem wel eens tegen en dan hebben we het samen over de voetbal. Nu een keer wat anders 😉