Wedstrijden amateurvoetbal zonder publiek

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur en gelden minimaal voor de komende drie weken.

Voor het voetbal betekent dit:

  • Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal
  • Alle sportkantines gaan dicht

Vanwege de zorgwekkende landelijke besmettingscijfers heeft de overheid besloten dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Vanaf 29 september mogen ouders niet meer naar sportwedstrijden van hun kinderen komen kijken. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers zijn dat de gebruikelijke bezettingen van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Beperk het aantal ouders wat rijdt bij een uitwedstrijd tot een minimum. Wees kritisch en rij de komende weken als leider zoveel als mogelijk is zelf en dat het niet zo kan zijn dat elke ouder nu apart gaat rijden. 

Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Ons clubgebouw kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

  • Wedstrijdsecretariaat
  • Bestuurskamer
  • Operationeel commissie overleg
  • Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
  • Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in het clubgebouw gesloten blijft en er  zich geen toeschouwers/publiek in het clubgebouw begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen met betrekking tot het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Een consumptie zoals een kopje koffie/thee aanbieden aan vrijwilligers rondom trainingen/wedstrijden is toegestaan zolang de kantine en horeca gesloten blijft. Wij moeten als bestuur nog invulling geven aan deze beperking van het gebruik van ons clubgebouw.  

Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.  Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Douchen thuiswedstrijden:

  • Pupillen < 13 jaar: Douchen niet mogelijk
  • Junioren vanaf 13 jaar: Douchen is mogelijk, maar nog steeds geldt: douche zoveel als mogelijk thuis.

Voor beide leeftijdsgroepen geld dat er wel een kleedkamer beschikbaar wordt gesteld om je om te kleden

Zie voor verdere informatie: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Wij rekenen op jullie medewerking. We moeten met elkaar het virus weer onder controle krijgen voor met name de kwetsbaren onder ons. Daar heeft iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid in.

Wij doen als bestuur ons uiterste best maar kunnen het niet alleen.

Het bestuur van FC Dalfsen