Kampioen najaarscompetitie 2018

Dit jaar voor het eerst met dit team als FC Dalfsen begonnen in de hoofdklasse regio Oost. Een spannend begin aangezien in de hoofdklasse spelen nog niet eerder was voor gekomen . We moesten strijden tegen grootmachten als Rohda Raalte , SVI , Wvf  en oa Berkum. Verenigingen met grote aantallen jeugdteams. We waren dan ook benieuwd waar we met dit team zouden staan.

Al snel bleek dat we prima meekonden. Sterker nog we zijn ongeslagen gebleven in zowel de competitie als in de beker. We hebben in totaal 11 competitie en 3 beker wedstrijden gespeeld met een gemiddelde aantal doelpunten van 8,5 doelpunt per wedstrijd.  Ondanks dat er officieel geen standen meer worden bijgehouden, is als je alles wint de 1e plek een feit.

Het mooie van het team is dat er iedere keer wel en ander opstaat om de kar te trekken. Hierdoor zijn de jongens lastig bespeelbaar voor de tegenstander. Het heeft geen zin om 1 of 2 spelers uit te schakelen.  Alle kinderen in dit team hebben zo hun eigen specifieke kwaliteiten. Waar de een heel goed is in de duels is de ander uitstekend in het maken van doelpunten, en hebben we ook specialisten in het verdedigen. Een heel mooi uitgebalanceerd team.

In de voorjaarscompetitie is de kans groot dat de mannen verder moeten rijden. We zullen dan de strijd aan moeten binden met ploegen als AGOVV, Sparta Nijkerk.

Maar ook deze uitdaging zullen de mannen aangaan. Daarnaast wacht nog de halve finale in de beker in Maart.   Al met al een heel mooi begin.

Namens Leiders en trainer