FC Dalfsen JO13-1 kampioen in 1e klasse 03

FC Dalfsen JO13-1 is afgelopen maandag kampioen geworden in de Eerste Klasse. De nummer 2 Wijhe JO13-1 speelde gelijk tegen JCO JO13-1 waardoor C Dalfsen JO13-1 met nog 1 wedstrijd te spelen en 4 punten voorsprong, niet meer in te halen is.

Vandaag werd de najaarscompetitie in stijl afgesloten met een overwinning op Hulzense Boys. In Hulsen werd met 5-1 gewonnen.

Het team is overtuigend kampioen geworden met een totaal aantal punten van 28 uit 11 wedstrijden. Alleen van SC Overwetering werd in de competitie verloren. Het doelsaldo (+ 25)  is indrukwekkend met 40 doelpunten voor en 15 doelpunten tegen.

Het begin van de competitie liep nog wat stroef voor de JO13-1. Een aantal jongens speelden voor het eerst met elkaar en dat was terug te zien in het spel. Nadat onlangs koploper Wijhe in een thriller met 2-1 op karakter werd verslagen, werd de achtervolging ingezet. Met fantastische overwinningen op SJO JCO, vv Heino en RKSV de Zweef werd de slotfase van de competitie nog heel spannend. Doordat SC Overwetering de druk niet meer aankon en punten verspeelde, is FC Dalfsen JO13-1 uiteindelijk kampioen geworden in de Eerste Klasse.

Hiermee heeft het team zich geplaatst voor de promotiepoule in het voorjaar. Hier wordt samen met de nummers 1 t/m 3 en de 6 beste nummers 4 van de andere 1e klasse poules gestreden voor promotie naar de hoofdklasse 2019-2020.

Een speciale dank gaat uit naar de trainers Marcel Bijlenga en Onno Tammeling die het team de afgelopen maanden getraind hebben.

 

Leiders JO13-1

Eefke Bosch en Michel Lucas