Verslag PEC Zwolle MO14 – FC Dalfsen JO12


Als voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg Aart-Jan Warnaar (docent Sportkunde at Windesheim/vader van een zoon uit de JO12 selectie) de vraag vanuit PEC Zwolle, of het mogelijk was om het team van JO12-1 als tegenstander van de PEC Zwolle selectie MO14 te laten spelen.
Die vraag kon na snel overleg met de technische staf van FC Dalfsen JO12-1 positief beantwoord worden.
Op woensdagavond 5 juni werd de wedstrijd onder toeziend oog van afgereisde familie/vrienden/voetbalfans en andere nieuwsgierigen afgewerkt op het hoofdveld van het PEC Zwolle stadion.
Het volledige team van JO12-1 + aanvulling van een aantal spelers van JO12-2 speelden tegen het getalenteerde meisjesteam onder de 14, waarbij River Waterham als PEC Zwolle speelster tegen haar eigen team uit Dalfsen speelde.
Ondanks dat FC Dalfsen de wedstrijd in het laatste kwart met 1-0 verloor van de Zwolse selectie, boden de jonge spelers uit Dalfsen dapper tegenstand. Goede reddingen van o.a. de keepers behoeden de Dalfser selectie een nog grotere uitslag.
Voor de selectie van FC Dalfsen was dit een mooie testcase voor aankomend seizoen, waarbij ze op een groot veld gaan voetballen.
Vanwege groot succes wordt de samenwerking in het nieuwe seizoen hopelijk nogmaals herhaald.

De spelers Boris, Merlijn, Thomas, Mart, Sven, Eilmerik, Zheng, Teun, Troy, Ferron, Sem, Mark, Jim, Delano, Luuk en River + technische staf Werner en Noah verdienen een groot compliment en kunnen zich als team opmaken voor een mooi nieuw seizoen bij FC Dalfsen JO13.