Voetbal Talenten Toernooi in Wageningen

Afgelopen zaterdag 13 november deden FC Dalfsen JO15-1 en JO13-1 mee aan het Voetbal Talenten Toernooi in Wageningen.

Dit is voor het district kampioenschap (DK). Op het DK maken teams kans op Nederlands Kampioenschap (NK) tickets te bemachtigen, die plaats vindt aan het einde van het seizoen.

Zaterdag vertrokken ze om 08.00 uur per bus naar Wageningen. Om 09.30 uur werd het toernooi geopend met het Wilhelmus, vervolgens werden de eerste wedstrijden in de poule gespeeld.

De poules bestonden uit 2 groepen van 4 teams, waarvan de NR 1 en 2 door gingen naar de halve finales (categorie 1) en de NR 3 en 4 van de poule richting de halve finales (categorie 2) gaan.

Voor FC Dalfsen JO15-1 begon de 1e van de 3 wedstrijden in de poule wat stroef, tegen een goed voetballend Arnhemse Boys JO15-1 werd er met 2-0 verloren. 

ZZC’20 JO15-1 was de 2e tegenstander, uiteindelijk wist FC Dalfsen JO15-1 via een corner op 1-0 voorsprong te komen (tevens eindstand), doelpunt Taco.

De 3e en laatste wedstrijd in de poule werd er tegen Zwart Wit’63 gespeeld. Zwart Wit had evenveel punten als FC Dalfsen alleen een negatiever doelsaldo. Omdat FC Dalfsen de laatste wedstrijd 0-0 wist te spelen werden ze op doelsaldo 2e in de poule en gingen ze dus door naar de halve finale van categorie 1.

In de halve finale mochten ze aantreden tegen thuisorganisator SKV Wageningen JO15-1. Bij winst werd je geplaatst voor de finale en bemachtigd je ook NK Tickets.

De halve finale was een zenuwslopende wedstrijd. Wageningen speelde erg sterk en was continu aan het aanvallen en Dalfsen met name op eigen helft aan het verdedigen was. Dalfsen kwam moeilijk onder de druk van Wageningen vandaan maar wist wel het doel schoon te houden, eindstand 0-0. Bij een gelijkspel moesten er direct strafschoppen genomen worden, 3 strafschoppen van elk team.

In de strafschoppenserie werd Mark de absolute held, 2 van de 3 penalty’s wist hij te keren en vervolgens schoot hij zelf de winnende penalty binnen waardoor FC Dalfsen naar de finale ging!

In de finale troffen ze wederom Arnhemse Boys JO15-1. Ook in de finale was de tegenpartij te sterk, na een 1-0 nederlaag werd FC Dalfsen 2e in het toernooi.

FC Dalfsen JO15-1 kan met trots terugkijken op een mooi toernooi waarin ze de 2e plek hebben behaald en daardoor zich ook hebben geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap!

Image.jpeg