Nieuws van het bestuur

Het seizoen 2023-2024 is in volle gang. De eerste fase zit er op. De eerste ronden van de tweede fase zijn inmiddels gespeeld. Acht teams van FC Dalfsen zijn in de tweede fase een klasse hoger gaan spelen, drie teams spelen een klasse lager. Expliciet te vermelden is de winst van onze JO17-3 en JO13-2 in hun poule. Zij gaan door naar de volgende ronde in de beker. Proficiat!

Uitzonderlijk is het voor FC Dalfsen om in de tweede fase met vier nieuwe teams te beginnen. Eigenlijk zijn het er drie, want MO13-2 is opgeheven en MO12-1 en MO12-2 gaan verder. Evenals aan de overige nieuwe teams JO10-7 en JO8-7, veel plezier en succes gewenst. Want plezier en ontwikkeling staan voor op bij FC Dalfsen. Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de voetbalbeleving van onze jeugdleden. Dat wordt door velen van ons gedaan. Dank daarvoor, we hopen dat u net zo geniet als onze spelers zelf.

Helaas zijn wij bij FC Dalfsen ook geconfronteerd met de keerzijde van de medaille. Er is bij wedstrijden van FC Dalfsen teams meerdere malen sprake geweest van agressief gedrag of onhebbelijk taalgebruik. In een wedstrijd van onze  JO17-3 liep het dusdanig uit de hand, dat wij een zaak bij de aanklager van de KNVB  aanhangig dienden te maken. Wellicht hebben jullie dit via de krant of bij de voetbal wel meegekregen. Het wachten is nu op een uitspraak van de aanklager. Een onwerkelijke situatie, die we als vereniging nooit meer mee willen meemaken.

Daar kunnen wij – als spelers en begeleiders  van FC Dalfsen – zelf ook aan bijdragen. Ook bij ons gaat het regelmatig niet goed, zo eerlijk moeten we zijn. Dat is in feite ook logisch, we werken met jeugd en daar gaat het om leren en ontwikkelen.

Aan de trainers en leiders wil ik zeggen, wees je bewust van je voorbeeldrol. De wijze van coachen is van invloed op de kinderen. Stel ook grenzen bij bepaald gedrag of taalgebruik. Maak afspraken met je team wat wel en wat niet kan en neem bij overtreding maatregelen. Ook al gaat dit even ten koste van de teamprestatie.    

Een ander aspect waar wij bij deze op willen wijzen, is de omgang met spelmaterialen. Realiseer jullie dat je deze spullen in bruikleen hebt van de vereniging. In het gebruik kan er heus  wat kapot gaan of zoek raken. Maar leer de kinderen goed met deze materialen om te gaan. Een bal over het hek geschoten, betekent direct ophalen bijvoorbeeld. Dat scheelt heel veel verlies.

Per saldo, met elkaar zijn wij de vereniging en met elkaar maken we de vereniging. Gezien de groei van onze vereniging (47 teams) gaat het best goed, maar het brengt ook een hele verantwoordelijkheid met zich mee. Laten we ons hier bewust naar handelen en gedragen, dat maakt de vereniging nog beter dan dat hij nu al is. Zo kan plezier en ontwikkeling ook voor op blijven staan. Succes!! 

Even voorstellen: Berry Roeberts

Bij de start van dit seizoen mag ik de taak als penningmeester van FC Dalfsen overnemen van mijn voorganger Henk.

Mijn naam is Berry Roeberts. Ik ben 41 jaar en woon samen met mijn vrouw Leonie en kinderen Isabel en Morris op een steenworp afstand van het sportpark. Sinds m’n 6e jaar ben ik op het sportpark te vinden. Eerst als voetballer en daarna jarenlang als keeper. Op dit moment bij de lagere senioren.

Morris is twee jaar geleden gestart met 4×4 voetbal bij FC Dalfsen waardoor ik weer betrokken ben geraakt bij de jeugd. Wat ik me kan herinneren van vroeger is dat ik altijd zin had in de zaterdagen, lekker naar Gerner en dan ballen met mijn vriendjes. Dat is een fijne jeugdherinnering en dat gun ik alle kinderen in Dalfsen toe.