Einde seizoen 2023-2024 FC Dalfsen

Het seizoen 2023-2024 zit er bijna op. Een natte versie dit keer. Onze spelers en trainers hebben dit seizoen vaak een nat pak gehaald. Dat hoort er bij als je voetballer bent in NL. Het is ook een seizoen geweest waarin onze spelers zich weer verder hebben ontwikkeld tot voetballer én verenigingslid. Erg mooi om te zien met welke inspanningen trainers, leiders en andere vrijwilligers hier aan werken en zo hun bijdrage leveren aan FC Dalfsen. Is er ook gepresteerd? Ja zeker, elk team op zijn niveau. Maar de teams die volgens de definitie van de KNVB kampioen zijn geworden zijn: JO17-4 en JO14-1 in het najaar en JO14-2 in het voorjaar. Echt vermeldenswaardig is ook de 8e plaats van onze JO17-1 in de 6e divisie. Met deze klassering laten zij hun opvolgers in JO17-1 starten in de (nieuw te vormen) 4e divisie. Top amateurniveau. Gefeliciteerd!

Inmiddels wordt er ook al weer druk gewerkt aan het volgend seizoen 2024-2025. We weten inmiddels wie stopt of door gaat met voetballen bij FC Dalfsen. De jeugdcoördinatoren zitten met de trainers/leiders van de huidige teams om tafel voor de vorming van de teams voor komend seizoen. Deze indeling wordt gepubliceerd op vrijdag 14 juni.

Er wordt grote zorg besteed aan de indeling. Alle aangereikte informatie proberen we aan tegemoet te komen, maar het is onmogelijk om het alle 550 spelers volledig naar de zin te maken. Is het niet helemaal naar wens, geef het een kans! Voetbal verbindt en nieuwe vrienden zijn zo snel gemaakt. Daarbij kan het voor ouders een aanleiding zijn om een taak op te pakken binnen FC Dalfsen zodat de vereniging blijft draaien. Het is echter not done om na de publicatie op te zeggen. Dat brengt jouw team direct in de problemen voor een geheel seizoen en stelt het bestuur ook voor het nemen van impopulaire maatregelen. Voor opzeggen is binnen FC Dalfsen dan de termijn verstreken.

Nog enkele belangrijke data.

  • publicatie indeling teams: 14 juni;
  • sluiting oefenvelden: 5 mei tm. 21 juli;
  • sluiting wedstrijdvelden (natuurgras): 17 juni tm. 31 augustus;
  • data inlevering kleding: 10, 11 of 13 juni (specifieke informatie volgt);
  • data inlevering sleutels ballenkarren of containers: 10, 11 of 13 juni.

Bij sommige teams bestaat nog de behoefte om door te trainen of oefenwedstrijden te spelen. Dat kan, de kunstgrasvelden blijven open. Nadere afspraken maken met kledingcommissie en sleutelbeheerder voor inleveren spullen is dan nodig.

Sportieve groet,

namens het bestuur van FC Dalfsen

Wim Hulleman